- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Funbox nie widzi urządzeń
- Jak w temacie . Od kilku dni aplikacja Funbox nie widzi urządzeń podpiętych do sieci wifi. Dodam tylko że przez przeglądarkę jest ok . Instalowałem na nowo apke i restartowałem modem i dalej nic...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jurgen83 jedyne co możesz zrobić, to reset modemu do ustawień fabrycznych i wgranie apki od nowa. Modem podniesie się i zaloguje do usługi sam w ciągu 5 minut i wtedy przeinstaluj apkę. Ważne, abyś sprawdził czy nie masz ustawień aktorskich np na przekierowaniu portów czy własnych na wifi. Trzeba je ustawić później ręcznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jurgen83 czy na pewno w apce masz jesteś w panelu administratora?
tzn. wizerunek osoby w prawym górnym rogu musi być jak na screenie u góry biały nie czarny
jeżeli jest czarny to apka jest w trybie ograniczonego dostępu i należy to zmienić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jurgen83 skoro na innych urządzeniach widzisz przez przeglądarkę te dołączone po wifi zostaje kwestia apki. Sprawdź czy masz aktualna wersję i na testy sprawdź ma innym urządzeniu mobilnym testowo czy ta aplikacja działa tak samo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jurgen83 wiem że to trochę czasochłonne, ale warto spróbować usunąć wszystkie urządzenia z poziomu menu konfiguracyjnego routera, odinstalować apkę z telefonu, dodać na nowo urządzenia w routerze, zainstalować apkę i od nowa przeprowadzić konfigurację apki. Zobacz też czy jak odinstalujesz aplikację to czy nie widnieje ona na Twoim koncie w sklepie Google Play jako "niezainstalowana", jeśli tam jest to warto przed ponowną instalacją usunąć ją również z tej sekcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zainstalowałem apke na telefonie żony i to samo 😑
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jurgen83 jeśli naprawdę to utrudnia życie, to wymień modem.. Nic innego nie pozostaje prócz testów na innym modemie. Jeśli znasz kogoś z fb6, to warto się pokusić o weryfikację na innym sprzęcie. Jeśli nie chcesz się bawić, wymień po wcześniejszym zgłoszeniu na infolinii lub czacie midwm na nowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jurgen83 czyli może być tak że router przestał z jakiegoś powodu współpracować z aplikacją i jeżeli dla Ciebie to funkcjonalność niezbędna to pozostaje tak jak mówi wyżej kolega @agat13 wymiana FunBoxa na nowy. Dopytam jeszcze o taką sprawę, czy próbowałeś ręcznej zmiany połączenia apki na telefonie z routerem poprzez zmianę pasma na 2,4 lub 5 GHz? albo zmiany hasła do wifi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jutro wymieniam modem na nowy. Chciałem przy okazji zwiększyć szybkość i wymienić na szóstkę ale tak jak pisałem w innym temacie na tą chwilę to niemożliwe 🖐️
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »