- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacja Funbox 3
a może to problem z TV? czy inne urządzenia też mają problemy? może uszkodzona karta wifi w TV albo kiepskie sterowniki?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacja Funbox 3
I znowu "po cichutku" weszła aktualizacja na FB3.
Aktualna wersja oprogramowania: SG30_sip_pl-04.02.12.17
Prawdopodobnie w okolicach majówki się zainstalowała, ale w menu nie zauważyłem nic nowego. Może słabo patrzyłem. Ktoś coś widzi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacja Funbox 3
@agat13napisał(-a)
@Jankes_zg robiłeś analizę zasięgu wifi z modemu przy TV?
FB3 jest metr od TV, co tu mierzyć?
Na początku było dobrze, a po aktualizacji z tamtego okresu zaczęły się właśnie cyrki, tj. jak już pisałem... śmiga po 5Ghz, potem "spada" na 2.4, żeby potem w ogóle przestać się łączyć.
Jak nie miałem TV na czarnej liście na repeaterze, który jest za dwiema ścianami nośnymi, to do niego się łączył i pomimo słabego sygnału śmigało to o dziwo nawet dobrze, nic nie zrywało, łączył się bez problemu, oprócz oczywiście do FB3.
@mrcodericknapisał(-a)
a może to problem z TV? czy inne urządzenia też mają problemy? może uszkodzona karta wifi w TV albo kiepskie sterowniki?
Nie, z innym routerem czy repeaterem działał stabilnie i zawsze się z nimi łączył.
@j131napisał(-a)
I znowu "po cichutku" weszła aktualizacja na FB3.
Aktualna wersja oprogramowania: SG30_sip_pl-04.02.12.17
Prawdopodobnie w okolicach majówki się zainstalowała, ale w menu nie zauważyłem nic nowego. Może słabo patrzyłem. Ktoś coś widzi?
Może za kilka wersji przetestuję jak tam mój TV+FB3 po WiFi, teraz mi się nie chce, lecę na kablu i niech tak zostanie.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktualizacja Funbox 3
Skoro kabel Ci nie przeszkadza to nawet gdyby mogło działać po WiFi lepiej pozostań na kablu, nie ma opcji żeby połączenie bezprzewodowe było lepsze od kabla w tym wypadku.
BTW, ten metr odległości to może być paradoksalnie za blisko, może też wchodzić w grę jakaś interferencja lokalna.
Kabel lepszy.
- « Poprzedni
- Następny »