- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G Zowee CPE 6 (H165-383)
Nawiązując do mojego wpisu i osiąganych transferów, to ustawienie na sztywno bandów i ipv4 delikatnie poprawiły rezultaty. Bawiłem się również zmianą docelowego miejsca ułożenia routera i to też delikatnie poprawiło sytuację. Natomiast, największym gamechangerem okazało się przejście na… WiFi 5G 🤦
Cytując Zenka, „jak do tego doszło nie wiem”, ale chyba z racji że hasło WiFi jest takie samo do obu sieci, a do obu się podłączałem w trakcie konfiguracji, to mój iPhone stwierdził, że przecież to jest to samo i będzie priorytetowo traktował tę wolniejszą . Na WiFi 5G wyniki już naprawdę ładne - lepsze niż z telefonu (oprócz pingu).
No i po tygodniu mogę powiedzieć jedno - jest naprawdę stabilnie, cała TV chodzi przez internet, urządzenia mobilne i laptop również i nie ma zgrzytu. Nie mam wątpliwości, że to był najlepszy wybór w budżecie do 1k.
Poniżej screeny: niższe wyniki z iPhone’a, wyższe z H165-383.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G Zowee CPE 6 (H165-383)
Jeżeli sieć jest połączona 2.4/5 to telefon i pewnie dowolne urządzenie ma priorytet na siłę (moc) sygnału a nie osiągi. Ja zawsze to rozdzielam bo wtedy mam większą swobodę w wybieraniu a urządzenia smart np. gniazdko ma problem z połączeniem gdy sieć jest złączona.\
Wykluczyłem tylko 5G2100.
- « Poprzedni
- Następny »