- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jeszcze mam takie pytanko, bo widzę, że do swojego konta mam przypisany inny numer Orange (taki sprzed 6 miesiecy, z którego nie korzystałem, chodziło tylko o kilka GB internetu). Nawet tej karty do telefonu nie mam, wylądowała na śmieciach. Musiałem z ciekawości założyć konto i niepotrzebnie przypisałem email do tego numeru.
I czy jest opcja w ustawieniach, żeby usunąć ten numer? On mi sie pojawia przy kazdym logowaniu do konta, i trochę mnie to irytuje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Numer się usuwa, gdy minie mu tzw okres Z (okres na odblokowanie numeru gdy skończy się możliwość odbierania połączeń).
Na czasie po weryfikacji niektórzy doradcy mogą skrócić ważność numeru i po pewnym czasie zniknie.
Tylko zwróć uwagę, że to kasuje nie tylko na mój Orange, ale cały numer i późniejszego jego odzyskanie nie będzie możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Numer się usuwa, gdy minie mu tzw okres Z (okres na odblokowanie numeru gdy skończy się możliwość odbierania połączeń).
Na czasie po weryfikacji niektórzy doradcy mogą skrócić ważność numeru i po pewnym czasie zniknie.
Tylko zwróć uwagę, że to kasuje nie tylko na mój Orange, ale cały numer i późniejszego jego odzyskanie nie będzie możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Usunięcie w apce Mój Orange numeru, z którego nie korzystam
I zależy mi na usunięciu tego numeru. Ja z niego nigdy nie korzystałem.
Napisałem do konsultantki, i napisała, że zablokuje ten numer na wypadek kradzieży czy coś takiego, i będzie on niewidoczny w aplikacji Orange, bo sam numer cały czas będzie przypisany do numeru PESEL i nie da się z tym nic zrobić (bo on jest przypisany do PESEL, a nie emailu.). I to wyjaśnia, dlaczego w aplikacji Orange od razu pojawiło się moje imię i nazwisko (z automatu), i to przy okazji potwierdza, że rejestracja numerów na dowody osobiste to wystarczające zabezpieczenie.
A mi zależy, żeby chociaż w aplikacji Orange, nie był ten numer widoczny. I stwierdziła, że tylko przy tej blokadzie numeru można tak zrobić, to teraz czekam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem czy blokada kradzieżowa spowoduje zniknięcie numeru. Bo w aplikacji można ją zdjąć hm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisałem, że chodzi mi o usunięcie tego numeru/ żeby on nie był przypisany do mojego emaila, bo z tym emailem przypisałem dzisiaj inny numer, z którego będę korzystać.
I napisała, że ten numer cały czas będzie przypisany do mojego konta (PESEL), ale będzie niewidoczny w aplikacji Orange (bo ona właśnie włączyła jakąś blokadę kradzieżową, która będzie aktywna do 48 godz. I wówczas ten numer nie będzie widoczny).
Czas pokaże.. jak zniknie z aplikacji Orange, to sam znać na potwierdzenie, że to działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada kradzieżowa aktywna w 48 godzin? To totalna bzdura. Chyba trafiłeś na niekumatą osobę. Jak komuś ukradną telefon, to ma 2 dni czekać na blokadę? To można miliony wydzwonić na abonamencie otwartym. Spróbuj jeszcze raz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisałem. I oto efekty rozmowy.
Konsultantka stoi przy swoim.. kazała mi zaczekać
I nie 48h, tylko 24h..
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Widocznie ktoś nie potrafi przyznać do błędu.
Wg opisu https://www.orange.pl/omnibook/blokada-kradziezowa można na mój Orange wyłączać blokadę kradzieżową, więc to nie rozwiąże problemu. Chyba trzeba poczekać na inną zmianę bo będzie kierować na tę samą osobę.
Usuwanie okresu Z nie jest oficjalną procedurą w Orange, więc nie każdy doradca chce to robić.
PS. Prośba o schowanie screenu czatu bo zgodnie z netykietą jest to zabronione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żebyśmy się zrozumieli..
Wchodzę do aplikacji Orange i ja nie chce widzieć tego numeru niżej zaczynajacego się od 789. Klikam "Edytuj", ale poza zmianą nazwy nic nie można zrobić. Można z tym żyć, ale jest to trochę wkurzajace.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja Cię rozumiem, ale nawet jak to zniknie na teraz (w aplikacji mobilnej na niektórych kontach tak się dzieje), to na stronie www w przeglądarce numer będzie widoczny.
Poza tym za kilka tygodni numer wróci, bo zarządzanie blokadą kradzieżową pojawi się w aplikacji u wszystkich.
Przekonasz się jutro i po jednej z aktualizacji aplikacji.
- « Poprzedni
- Następny »