- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozycjonowanie frazy mój orange
Po wpisaniu frazy mój orange, pozycjonowanie MO w Google, kieruje nas m.in. do aplikacji https://www.orange.pl/view/mojorange , która nie przystoi do wizji operatora, wg której połączenia z BOK są już obecnie płatne, ale i tak kusząc, zarazem są zwodnicze. Stąd, wielu forumowiczów wścieka się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Mój Orange" to konto, na którym możemy sprawdzić swoje usługi w Orange. Osoby, które wpisują frazę "mój orange" mogą szukać strony internetowej albo aplikacji mobilnej. Tego drugiego zapewne szukają częściej. Wydaje się więc, że wyniki, które Ci się wyświetliły są ok?
Z kolei jeśli chodzi o opłatę za połączenie z BOK to nie ma w tym nic dziwnego. Rzeczywiście kiedyś, w ramach dość długo trwającej promocji połączenia za pośrednictwem appki Mój Orange były bezpłatne i część osób mogła się do tego przyzwyczaić, ale promocja się skończyła i strona o aplikacji nigdzie nie sugeruje, że połączenia są bezpłatne. Niezmiennie lepiej jest zadzwonić przez appkę, bo dzięki temu pomijamy menu głosowe, więc szybciej połączymy się z doradcą.
@Anonim, czy to rozwiewa Twoje wątpliwości? Jeśli masz jakieś sugestie/uważasz, że coś powinno zostać zmienione to proszę napisz o tym konkretnie, wprost 🙂
P.S. Ponieważ Pogaduchy to taki offtopic i gadamy tam raczej o luźnych, niezwiązanych z Orange rzeczach - pozwoliłem sobie przenieść Twój komentarz do osobnego wątku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arturnapisał(-a)"Mój Orange" to konto, na którym możemy sprawdzić swoje usługi w Orange. Osoby, które wpisują frazę "mój orange" mogą szukać strony internetowej albo aplikacji mobilnej. Tego drugiego zapewne szukają częściej. Wydaje się więc, że wyniki, które Ci się wyświetliły są ok?
@Anonim, czy to rozwiewa Twoje wątpliwości? Jeśli masz jakieś sugestie/uważasz, że coś powinno zostać zmienione to proszę napisz o tym konkretnie, wprost 🙂
P.S. Ponieważ Pogaduchy to taki offtopic i gadamy tam raczej o luźnych, niezwiązanych z Orange rzeczach - pozwoliłem sobie przenieść Twój komentarz do osobnego wątku.
@Artur, mnie to raczej nie dotyczy, ale kliknięcie z linku w aplikację 4.0 nie jest mylące? Nie testowałem, zaś same wyniki są ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85, jak wspomniałem. Nie wiem, mnie to nie dotyczy. Temat wersji appki 4.0 był wałkowany i @Wiktor, tak mi się wydaje, mówił, że jest poprawione. Przypadkiem natknąłem się na starszą wersję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym jeśli ktoś szuka frazy moj orange to o ile znam mechanizmy psychologii społecznej to szuka się serwisu www/aplikacji a nie jej opisu (bo ktoś już coś musi wiedzieć i znać frazę mój Orange, inaczej ktoś by szukał frazy np. aplikacja na telefon). W kontekście co pisał @Artur to ja widzę reklamę AdWords wykupioną przez Orange więc cel jest osiągany. Reklama kieruje do Google play i strony gdzie można ją zainstalować (jednym kliknięciem).