- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@ketrasaArtur temat awarii był kilka dni temu i nie jest już aktualny. Ale screeny zrobiłem bo wiedziałem, że będę chciał o tym wspomnieć. 🙂
@ketrasaArturnapisał(-a)1,85 MB na dzień
Kiedyś sprawdzałem na Samsungu który tylko leżał i nie był używany, i był podłączony przez WiFi, że generował na dobę około 5MB przesłanych danych, ja to nazywam "szumem", chodzi o to że jakieś aplikację w tle odpytują różne serwery, czy chociażby przychodzące notyfikacje z aplikacji to również kolejne dane. 🙂 To oczywiście zależy też ile mamy aplikacji które potrzebują komunikacji sieciowej, w moim przypadku smarfon ten był niemal czysty bez wielu aplikacji. Więc przeciętnie tych danych podejrzewam że jest przesyłanych jeszcze więcej w tle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
Zastanawiam się, czy taka informacja z zerami coś wnosi (chodzi o wykorzystanie internetu):
Chyba, że jest to informacja że była sesja internetowa i nastąpiła jakaś bajtowa komunikacja z siecią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@toleknapisał(-a)
I jeszcze jedna ciekawostka, mam pakiet ważny 53 lata, dlaczego? 🙂
Za to w wersji webowej pakiet już się skończył. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
1 stycznia 1970 roku - ikoniczna data 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@tolek mam tak samo i uważam że biling danych żyje swoim własnym życiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
Znowu jak tradycja nakazuje muszą się pojawić problemy z kontem Mój Orange przez aplikację. Dobrze, że choć przez stronę internetową działa.
Odświeżenie nic nie daje, bo ponownie pojawia się ten sam komunikat. Przy okazji dowiedziałem się, że system konsultantów jest ściśle powiązany z aplikacją, wiec jeśli aplikacja nie działa prawidłowo, to i konsultant miał problemy ze zweryfikowaniem mnie. Na szczęście weryfikacja powiodła się i zgłoszenie o problemach poszło do techników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@ketrasaArtur Ty to masz wyjątkowego pecha z apką MO, u mnie wszystko działa...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@slav72 konto mojej żony, córki, mamy, brata też funkcjonuje prawidłowo. Dane wczytują się w kilka sekund. U mnie po około pół minuty wyskakuje błąd.
Dobrze, że pozbyłem się ważnych numerów ze swojego konta, bo nie miał bym dostępu.
edit:
nawiązując do tematu:
Strasznie to by było irytujące, jak bym miał klikać w aplikacji rabaty, których nie mogę aktywować, bo apka nie działa, a jak mi konsultanci powiedzieli, nie jest to usługa gwarantowana i mimo, że nie działa, nie przysługuje zerwanie umowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@ketrasaArtur a widzisz u mnie jest odwrotnie, od czasu aktywacji apki nie miałem żadnych z nią problemów , oczywiście poza "serwisowymi grzebankami", ale to normalne. W przeciwieństwie do niektórych głosów na forum nawet przyjemnie mi się z niej korzysta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aplikacja Mój Orange 5.x
@slav72 problemy na moim koncie już były od dawna, jeszcze jak była poprzednia wersja apki, ale przynajmniej apka dane wyświetlała. Teraz jak są problemy, to w nowej wersji nic mi nie działa, nawet konsultanci mają problemy z odczytaniem moich danych. Tak więc atrakcja się powtarza w okolicach rok-dwa.
Natomiast zachęt do podpisania umowy jest wiele, ale jak zadaję pytanie o gwarancję działania apki, to temat szybko jest ucinany.