Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Mój Orange 5.x

ROZWIĄZANE
tolek
Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny

Aplikacja Mój Orange 5.x

Ostatnio zauważyłem u kolegi którego język angielski jest językiem rodzimym, że kafelki, slidery z informacjami o abonamencie, dodatkowych pakietach, i inne w aplikacji mobilnej Mój Orange są po polsku mimo że język aplikacji ma ustawiony na język angielski. Dobrze byłoby aby aplikacja pokazywała dynamiczne informacje o dostępnej ofercie w języku jaki jest ustawiony domyślnie w aplikacji. 

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Aplikacja Mój Orange 5.x

@tolek nie tylko nasza krajowa aplikacja ma takie problemy. Ponieważ mam obecnie czeski numer konkurencji, zainstalowałem sobie apkę do obsługi numeru, a że łatwiej po angielsku niż po czesku, więc ustawiłem angielski. Niestety kafelki są po czesku

pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Aplikacja Mój Orange 5.x

Bo kafelki to obrazki, a nie tekst.

tolek

Aplikacja Mój Orange 5.x

@pirenejnapisał(-a)

Nie przeszkadza to w tym aby informacja była nie tylko w jednym języku. 

spiro
Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny

Aplikacja Mój Orange 5.x

Wiadomość zawiera obraz

Niestety, ale inne wersje językowe innych aplikacji też mogą wołać o pomstę do nieba... Choć np we flexie przetłumaczono również Eco gb

Screenshot_20230927-193500.png

pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Aplikacja Mój Orange 5.x

@toleknapisał(-a)

@pirenejnapisał(-a)

Oj przeszkadza, gdy się okazuje, że projekt oddany i rozliczony, a ktoś nie pomyślał o zrobieniu tylu obrazków ile języków.

spiro
Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny

Aplikacja Mój Orange 5.x

Wiadomość zawiera obraz

Komu słuchawki za zero?

Screenshot_20230929-213515.png

No dobra, 0+309 zł 

Druga sprawa - zniknął kafelek o wyłączeniu 3g

Trzecia sprawa - zmienił się operator doładowań w aplikacji. Poprzednio dostawałem maile od blue media, a teraz jest z autopay

mD_360
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy

Aplikacja Mój Orange 5.x

promka zacna

Nie tyle się zmienil operator, co po prostu bluemedia zmieniło swoją nazwę na Autopay. Teraz jest pełno tych apek czy uslugodawcow, co w nazwie mają *pay

tolek

Aplikacja Mój Orange 5.x

Wiadomość zawiera obraz

@pirenejnapisał(-a)

@toleknapisał(-a)

@pirenejnapisał(-a)

Oj przeszkadza, gdy się okazuje, że projekt oddany i rozliczony, a ktoś nie pomyślał o zrobieniu tylu obrazków ile języków.

Niby tak, rozsądnie było mieć grafiki na które aplikacja nakłada tekst, wtedy jest to bardzo generyczne a jedna grafika może być wykorzystywana wiele razy.

A zmieniając wątek:

moj_orange_undefined_format.png

W komunikacie jest data terminu zakończenia jako undefined.Dodatkowo zrezygnowanie z powiadomienia o zakończeniu wyświetla się nieprawidłowo. 

Xiaomi Mi9 z Androidem 11. 

I jeszcze jedna ciekawostka, mam pakiet ważny 53 lata, dlaczego? dluga_waznosc_pakietu.png

Włączyłem pakiet bonusowy 20GB w aplikacji (była taka promocja) i który częściowo wykorzystałem, a po jakimś czasie mając aktywny ten pakiet zdarzyła się awaria Fiberhostu na którym mam Orange Światłowód, w ten sposób zgłaszając awarię do Orange otrzymałem pakiet 20GB dodatkowo do swojego numeru. Pakiety te zsumowały się. Jednak w jaki sposób ważność pakietu została określona bardzo mnie ciekawi.  

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Aplikacja Mój Orange 5.x

@tolek trzeba się cieszyć z otrzymanych komunikatów. Awaria kiedyś zostanie usunięta, pewnie jakieś komplikacje, utrudnienia w usunięciu, więc czas usunięcia orientacyjny, natomiast jak będziesz ekonomicznie korzystał z pakietu, czyli 1,85 MB na dzień, to wystarczy Tobie na 53 lata np. Do przeglądania forum NO