Umowa ratalna, a konto w Mój Orange. Czy tylko z ratami mogę mieć konto?

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

Witam

Mam w Orange 2 urządzenia na raty, bez numeru, bez innych usług. Mój mail jest w ich systemie.

Czy mam możliwość zalogowania się w jakiś sposób do aplikacji, aby mieć wgląd w harmonogram spłat i wygodne spłaty przez aplikację?
Próbowałam z resetem hasła, jednak mail do resetu nie przychodzi.

*Temat przeniosłem z działu "Telefony i tablety" oraz doprecyzowałem nazwę - moderator Wojciech.

8 ODPOW. 8

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3666
  • 9742
  • 166

@PaandziaS,

Oczywiście Raty powinny być widoczne w Mój Orange.

https://www.orange.pl/omnibook/raty-za-sprzet

Pokaż szczegóły

Przejdź do sekcji: Umowy i urządzenia ► Plany ratalne i kliknij Zobacz szczegóły.

• Sprawdzisz tu:
    • urządzenia, które są objęte planem ratalnym,
    • kwotę, która pozostała do spłaty w ratach,
    • raty, które są już opłacone

1. Jeśli to umowa z dzisiaj, to odczekaj 24h.

Jeśli dalej nic nie ma, to 2. usuń aplikacje i zarejestruj ponownie.

W innym wypadku, najlepiej kontakt z Obsługą klienta. 

Ewentualnie:

Usuń konto i załóż ponownie. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2666
  • 12548
  • 77

@PaandziaS rejestrujesz się i logujesz mailem. W MO wszystko będzie widoczne jak tylko po zarejestrowaniu konta system pobierze dane, co trochę trwa.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 916
  • 5457
  • 38

@PaandziaS Tak możesz mieć konto z samymi ratami.

Sam też tak mam. Najpierw miałem numer, potem po przeniesieniu numeru do innej sieci zostałem z samymi ratami do wglądu przez aplikację i www. Później raty się skończyły i w aplikacji zaczęła figurować sama nazwa konta z opcją wyloguj i ustawienia, ale konta nie likwidowałem. Teraz mam kolejne raty na koncie. Jeśli to nowe raty to "chwila" minie zanim wskoczą do aplikacji. Powinny być jednak widoczne na www. Jeśli się nie możesz zalogować sugeruję reinstalację aplikacji 

Poziom 39, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10119
  • 42639
  • 350

Poszukaj w spamie.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 8
  • 0

No właśnie problem taki, że nie mam hasła do konta, bo kupowałam jedynie telefon na raty, nie mając w Orange żadnej innej usługi, jakiś czas wcześniej brałam inne urządzenie, które jeszcze spłacam i jedynie dostaje przypomnienia o płatności na maila, a miło byłoby mieć dostęp do tego w aplikacji, niestety nie mam jak się zalogować, zarejestrować również nie, ponieważ mój mail już jest w systemie. Próba resetu hasła też nic nie daje, ponieważ nie dostaje maila do resetu, więc tak jakby moje konto nie jest funkcjonalne, tylko w systemie widnieją moją umowy ratalne.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 916
  • 5457
  • 38

@PaandziaS Jak zakładałaś konto raczej musiałaś podać numer tel. do rejestracji. Na ten numer powinnaś dostać sms weryfikacyjny do logowania, który tez czasem/a może zawsze jest wymagany przy logowaniu na nieznanym tzn nowym urządzeniu. Zalecam kontakt z obsługą przez czat Orange w celu podpowiedzenia w jaki sposób możesz się zalogować

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3666
  • 9742
  • 166

@PaandziaS może musisz założyć konto jak nigdy dostępu nie było.

Poziom 39, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10119
  • 42639
  • 350

@PaandziaSnapisał(-a)

No właśnie problem taki, że nie mam hasła do konta, bo kupowałam jedynie telefon na raty, nie mając w Orange żadnej innej usługi, jakiś czas wcześniej brałam inne urządzenie, które jeszcze spłacam i jedynie dostaje przypomnienia o płatności na maila, a miło byłoby mieć dostęp do tego w aplikacji, niestety nie mam jak się zalogować, zarejestrować również nie, ponieważ mój mail już jest w systemie. Próba resetu hasła też nic nie daje, ponieważ nie dostaje maila do resetu, więc tak jakby moje konto nie jest funkcjonalne, tylko w systemie widnieją moją umowy ratalne.

No skoro mail już jest w systemie i na ten adres jest wysyłany emali do resetu hasła, to pytanie jest czy to jest ten sam adres emailowy na który dostajesz przypomnienia płatności. Jeśli to  ten sam adres to: sprawdź folder spam.