- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
problem z ładowaniem części stron
Dzięki @Misiek62 i @Piotrekk85 za weryfikację 🙂 @ascalithion, takie prędkosci nie powinny w znaczacy sposób wpływać na obsługę. Myślę ze sugestie @Piotrekk85 są trafne i warto sprawdzić konfigurację sprzętową 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za tak duży odzew.:) Jestem pod wrażeniem!:) Sprawdziłam ustawienia karty w komupterze i mam zaznaczone zarówno ipv4 jak i ipv6. Odhaczyć ipv6 na próbę?
Rozumiem, że DNS Orange mam wpisać ręcznie w pola konfiguracji protokołu? Gdzie znajdę te adresy? (powinnam to wiedzieć? jeśli tak, nie krzyczcie;))
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myślę że "wyhaczenie" ipv6 można spróbować. Jeśli Twoje łacze tego nie obsługuje, nie bedzie zadnych zmian. @Piotrekk85, dns-y nie są z automatu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ascalithion napisał(-a):Cześć,
Jest jeszcze jedna kwestia... jakiekolwiek zmiany wprowadzam na stronie są widoczne dopiero po kilkunastu minutach. I tak, oczywiście czyszczę cache przeglądarek, oraz cache na serwerze. Nic to nie daje. Zmiany ładują się u mnie po kilkunastu minutach, co bym nie robiła. W praktyce uniemożliwia mi ta sytuacja jakieś sensowne zarządzanie stronami, a właśnie chciałam je uzupełniać itd... Restart Funboxa nie rozwiązuje problemu.
@ascalithion dopytam tylko, czy sprawdzanie "zmian" na Twoich stronach poprzedzasz czyszczeniem pamięci przeglądarek , w tym ciasteczek? Od czasu do czasu przeprowadziłbym też procedurę czyszczenia pamięci DNS wywołując polecenie "flushdns" po uruchomieniu IPConfig ...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, czyszczenie pamięci w standardzie.:) Wyczyszczę w ipconfig co trzeba, jak tylko dokopię się, jak to uruchomić na win10.;)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
mabud73 napisał(-a):
@mabud73 Byłeś szybszy... bo musiałem odejść od kompa 😉 😛
Pozdrówki
Update: podpowiedź bez szukania: naciśnij klawisz "okienka"+R w otwartym okienku wpisz "ipconfig /flushdns" (bez cudzysłowu) i powinno oczyścić DNSa
To i ja uzupełnię... ważne jest by pomiędzy ipconfig a ukośnikiem była spacja 🙂 ... wówczas coś mignie, czyli nastąpi proces czyszczenia, potem okno wiersza poleceń (CMD) się zamknie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spoko @Misiek62, uzupełniamy się 😉 To nie żadne wyścigi
Misiek62 napisał(-a):Update: podpowiedź bez szukania: naciśnij klawisz "okienka"+R w otwartym okienku wpisz "ipconfig /flushdns" (bez cudzysłowu) i powinno oczyścić DNSa
Dodam że musi tu być sprawne wywołanie "ipconfig" ...u mnie kuleje, bo kiedyś za duuuużo poszło w smietnik...więc pozostaje mi tylko "cmd" 😉 taki mały offtopic
Misiek62 napisał(-a):
To i ja uzupełnię... ważne jest by pomiędzy ipconfig a ukośnikiem była spacja 🙂 ... wówczas coś mignie, czyli nastąpi proces czyszczenia 😉
...i "wyskoczy" info:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Misiek62 napisał(-a):
hehehe, to co wkleił @mabud73 da się przeczytać tylko przy pełnym uruchomieniu okna wiersza poleceń 😉
...oj tam, oj tam 🙂 ...nie u wszystkich takie "cuda" jak u mnie