Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zdalny dostęp do kamery za pomocą DDNS noip.com

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1111
  • 3659
  • 0

@pirenej  Nie działa na https

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6480
  • 26609
  • 216

@Januszbba 

Te kamerki zgodnie ze specyfikacją mogą potrzebować nawet 12Mb/s pasma na jeden strumień. W praktyce trzeba liczyć pewnie nieco mniej, powiedzmy około 8Mb/s. Jeśli łącze ma uplink mniejszy niż 3x8=24Mb/s to nie ma szans na płynny obraz z wszystkich trzech na raz, niezależnie od innych uwarunkowań. Piszesz "upload jest 6" ale niekoniecznie wiadomo co masz na myśli. Natomiast na stronie Tooway jest info z którego wynika że maksymalny upload w ich systemach to 6Mb/s. To za mało nawet na jedną kamerę. Jeśli chcesz mieć płynnie to musisz zmniejszyć rozdzielczość, ale nie wiem czy te kamery dają taką możliwość (i czy to jest dla Ciebie do zaakceptowania).

• 1111
  • 3659
  • 0

@j131  Ale ja mam na tych 3 kamerach ustawioną rozdzielczość na  1 mpx a nie domyślnie na 2 mpx i oglądam w sd zamiast w hd.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2334
  • 8884
  • 33

oj, to szkoda, że nie ma https, bo można by to było załatwić zwykłym przekierowaniem portów na Twoim Archer C20. Znaczy, z http też można, ale wtedy cała zawartość, jako nieszyfrowana, byłaby dostępna do podglądania w otwartym internecie. Możesz spróbować, ale znasz ryzyko, nie polecam.

Właściwszym podejściem byłoby zestawienie VPN (-> https://www.tp-link.com/us/user-guides/Archer-C20_V5/chapter-4-configure-the-router-as-a-standard-wi...), ale tu na forum prawdopodobnie nie będę umiał Ci pomóc w tym zakresie. Może ktoś inny spróbuje ...

Odnośnie DDNS, czy to przy przekierowaniu portów, czy to zestawieniu VPN, adres Twojej domeny, na Twoim koncie w usłudze noip, jest ogólnie tym którym się posługujesz aby wskazać Twoją lokalizację "A" w celu zestawienia połączenia. Powtarzam: Twoja konkluzja "ddns odpada" jest formalnie błędna, bo DDNS nie jest narzędziem do zestawiania połączenia.

• 6480
  • 26609
  • 216

@Januszbbanapisał(-a)

Ale ja mam na tych 3 kamerach ustawioną rozdzielczość 1 mpx

No i co z tego wynika? Skoro do 2mpx potrzeba 12, to do 1 potrzeba pewnie około 6... Trzy razy 6 to jest nadal więcej niż 6. Oczywiście to wszystko spekulacje, ale skoro zmniejszyłeś rozdzielczość o połowę i nie pomogło, to może spróbuj zmniejszyć jeszcze bardziej i może pomoże? A przynajmniej będziesz wiedział gdzie jest wązkie gardło...

• 1111
  • 3659
  • 0

@pirenej  No rozumiem ale Orange pewnie blokuje wszystkie porty więc kiepsko... nie wiem czy jest inny sposób jakiś może komuś się udało z forum takie coś uzyskać może mi pomoże.

• 1111
  • 3659
  • 0

@j131 poniżej 1 mpx nie zejdę chyba że zmniejsze kl/s z 25 na mniejszą.

• 6480
  • 26609
  • 216

@Januszbba 

Dla testów tylko, żeby ustalić czy starcza ci łącza...

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2334
  • 8884
  • 33

Blokada portów przez Orange, jest, czy jej nie ma, i cokolwiek masz na myśli, nie dotyczy Twojego zagadnienia, bo lokalizację "A" masz pod innym operatorem.

• 6480
  • 26609
  • 216

@Januszbbanapisał(-a)

No rozumiem ale Orange pewnie blokuje wszystkie porty więc kiepsko... nie wiem czy jest inny sposób jakiś może komuś się udało z forum takie coś uzyskać może mi pomoże.

Nic podobnego, połączenie VPN między lokalizacjami A i B to tak naprawdę jest jedynie słuszne rozwiązanie Twojego problemu. I jak najbardziej jest to możliwe, co nie znaczy że łatwe.