- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdalny dostęp do kamery za pomocą DDNS noip.com
Te kamerki zgodnie ze specyfikacją mogą potrzebować nawet 12Mb/s pasma na jeden strumień. W praktyce trzeba liczyć pewnie nieco mniej, powiedzmy około 8Mb/s. Jeśli łącze ma uplink mniejszy niż 3x8=24Mb/s to nie ma szans na płynny obraz z wszystkich trzech na raz, niezależnie od innych uwarunkowań. Piszesz "upload jest 6" ale niekoniecznie wiadomo co masz na myśli. Natomiast na stronie Tooway jest info z którego wynika że maksymalny upload w ich systemach to 6Mb/s. To za mało nawet na jedną kamerę. Jeśli chcesz mieć płynnie to musisz zmniejszyć rozdzielczość, ale nie wiem czy te kamery dają taką możliwość (i czy to jest dla Ciebie do zaakceptowania).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Ale ja mam na tych 3 kamerach ustawioną rozdzielczość na 1 mpx a nie domyślnie na 2 mpx i oglądam w sd zamiast w hd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
oj, to szkoda, że nie ma https, bo można by to było załatwić zwykłym przekierowaniem portów na Twoim Archer C20. Znaczy, z http też można, ale wtedy cała zawartość, jako nieszyfrowana, byłaby dostępna do podglądania w otwartym internecie. Możesz spróbować, ale znasz ryzyko, nie polecam.
Właściwszym podejściem byłoby zestawienie VPN (-> https://www.tp-link.com/us/user-guides/Archer-C20_V5/chapter-4-configure-the-router-as-a-standard-wi...), ale tu na forum prawdopodobnie nie będę umiał Ci pomóc w tym zakresie. Może ktoś inny spróbuje ...
Odnośnie DDNS, czy to przy przekierowaniu portów, czy to zestawieniu VPN, adres Twojej domeny, na Twoim koncie w usłudze noip, jest ogólnie tym którym się posługujesz aby wskazać Twoją lokalizację "A" w celu zestawienia połączenia. Powtarzam: Twoja konkluzja "ddns odpada" jest formalnie błędna, bo DDNS nie jest narzędziem do zestawiania połączenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)Ale ja mam na tych 3 kamerach ustawioną rozdzielczość 1 mpx
No i co z tego wynika? Skoro do 2mpx potrzeba 12, to do 1 potrzeba pewnie około 6... Trzy razy 6 to jest nadal więcej niż 6. Oczywiście to wszystko spekulacje, ale skoro zmniejszyłeś rozdzielczość o połowę i nie pomogło, to może spróbuj zmniejszyć jeszcze bardziej i może pomoże? A przynajmniej będziesz wiedział gdzie jest wązkie gardło...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej No rozumiem ale Orange pewnie blokuje wszystkie porty więc kiepsko... nie wiem czy jest inny sposób jakiś może komuś się udało z forum takie coś uzyskać może mi pomoże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 poniżej 1 mpx nie zejdę chyba że zmniejsze kl/s z 25 na mniejszą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dla testów tylko, żeby ustalić czy starcza ci łącza...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada portów przez Orange, jest, czy jej nie ma, i cokolwiek masz na myśli, nie dotyczy Twojego zagadnienia, bo lokalizację "A" masz pod innym operatorem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)No rozumiem ale Orange pewnie blokuje wszystkie porty więc kiepsko... nie wiem czy jest inny sposób jakiś może komuś się udało z forum takie coś uzyskać może mi pomoże.
Nic podobnego, połączenie VPN między lokalizacjami A i B to tak naprawdę jest jedynie słuszne rozwiązanie Twojego problemu. I jak najbardziej jest to możliwe, co nie znaczy że łatwe.