- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdalny dostęp do kamery za pomocą DDNS noip.com
@j131 Wiesz dostać się do laptopa co jest w miejscu A uzyskuję za pomocą any desk i to mi odpowiada ale nie do podglądu kamer bo to jest tragedia niestety ale jeśli byłaby możliwość za pomocą Vpn dostać się do kamerek z miejsca B ( orange ) tak jak się to odbywa po adresie ip np. 192.168.0.104 z miejsca A ( tooway ) to byłoby super bo to znacznie lepiej by chodziło niż z takiej chmury czyli z apki lub programu na pc nie byłoby tyle zacięć itd lepszy podgląd miałbym ale jeśli to można tylko w miejscu A mieć tego typu dostęp to byłoby szkoda. Mogę korzystać z chmury programu na pc i z apki na androida ale to kiepsko chodzi nawet mimo że mam upload na poziomie 6 w miejscu A bo w miejscu B mam światłowód orange. Kamery łączą się z ubiquiti loco m2 i dalej do poe i do routera kablem lan a i tak jest kicha kiepsko chodzi, kiepsko przez chmure
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie sądzę żeby "chodziło lepiej" jeśli łącze będzie słabsze niż potrzeba. Jestem też przekonany, że zdalnie nic Ci nie pomogę. Co do zasady jednak VPN właśnie do tego służy: tworzy jedną wirtualną sieć z kilku rozproszonych sieci połączonych przez internet. Rozwiązanie wygodne i bezpieczne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 To jak za pomocą vpn dostane się do kamer ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie dostaniesz się, bo nie wiesz jak to skonfigurować. Tutaj nikt Ci nie pomoże ponieważ nie potrafisz spójnie opisać sytuacji, wszystkie istotne informacje trzeba z Ciebie wyciągać na siłę, zupełnie jakby to nam miało zależeć bardziej niż Tobie na rozwiązaniu problemu. Tak że bardzo Cię przepraszam, ale nic więcej w tym temacie nie napiszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Opisałem problem najlepiej jak umiałem... ale skoro nikt nie potrafi mi pomóc to szkoda uszanuje to...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdalny dostęp do kamer za pomocą VPN
@pirenej @j131 Mam zainstalowany program Radmin VPN w lokalizacji A i B czy za jego pomocą dostane się do kamery z 192.168.104 ? taki mam cel w routerze jest niby protokół L2TP ale nie wiem jak to ustawić? pisze konkretnie o co mi chodzi podobno vpn służy do połączenia się zdalnie z kamerami więc jedynie liczę na Waszą pomoc bo ja w sprawie vpn jestem zielony lokalizacja A gdzie są kamery router tp link archer c20 lokalizacja B modem fun box 3.0.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://www.youtube.com/watch?v=WijZcJq6YhE Takie coś chce uzyskać tylko zamiast routera asus mam router tp link archer c20
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)https://www.youtube.com/watch?v=WijZcJq6YhE Takie coś chce uzyskać tylko zamiast routera asus mam router tp link archer c20
No widzisz, @Januszbba , potrafisz sobie radzić i wyszukać potrzebne informacje. My nie inaczej robimy, próbując Ci pomóc, bo nikt nie ma w domu każdego urządzenia, o które pytają pytający, ani w głowie gotowej odpowiedzi na każde pytanie. Jeżeli nie udało się wyszukać analogicznych tutoriali dla Archer C20, znaczy to że z tym routerem nie da się tak zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)Mam zainstalowany program Radmin VPN w lokalizacji A i B
w której lokalizacji masz Radmin Server, a w której Radmin Viewer?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej Radmin Viever mam zainstalowany w A i B i nie używam Radmin Server tylko z tego programu wpisuje adres ip do wbudowanego z windowsa pulpitu zdalnego i się łącze z laptopem to działa ale ja chce się połączyć z kamerami.