- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Technicy nie znają przyczyny, również orange, światłowód co kilka dni postanawia nie działać
@isalexalex_1 przez lata pracy miałem doczynienia z różnymi użytkownikami różnych usług..i wierz mi..podziwiam seniorów, którzy ogarniają rzeczy techniczne równie szybko jak ja im staram się je wytłumaczyć.
Oni chcą to pojąć i zrozumieć...
To taka myśl, która mi do głowy przyszła. Wiele razy przez telefon tłumaczyłem jak wyglądają elementy sieci, abym wiedział z czym mam się zmierzyć jak pojadę na miejsce. Przeważnie uzyskiwałem trafne podpowiedzi wynikające z obserwacji ludzi tam, na miejscu...
Trudno jest coś podpowiedzieć, gdy trafia się na opór materii....
Wystarczy popatrzeć...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Technicy nie znają przyczyny, również orange, światłowód co kilka dni postanawia nie działać
@isalexalex_1napisał(-a)Nie, nikt mnie nie poinformował o tym czy idą ziemią czy słupem
Rozumiem że nie przebywasz fizycznie w tym problematycznym miejscu i nie możesz tego sam sprawdzić? Piszesz to wszystko w imieniu kogoś innego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@isalexalex_1 podaj nazwę ulicy i miasto. Może uda się cokolwiek ustalić na podstawie danych z map dostępnych w sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A no tak właśnie przypomniało mi sie, tak idzię pod ziemią na 100%
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@Samotnicknapisał(-a)...
PS Menu FB3, jakby były wątpliwości.
A czemu ja nie mam takiego fajnego menu w moim FB3?
@j131 Przepraszam, źle zapamiętałem i zmyliła mnie stopka na obrazku. Zrzut pochodzi z https://nasz.orange.pl/t5/Internet-domowy/Poprawność-instalacji-FTTH-do-domu-jednorodzinnego/m-p/351...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Samotnicknapisał(-a)
@j131napisał(-a)
@Samotnicknapisał(-a)...
PS Menu FB3, jakby były wątpliwości.
A czemu ja nie mam takiego fajnego menu w moim FB3?
@j131 Przepraszam, źle zapamiętałem i zmyliła mnie stopka na obrazku. Zrzut pochodzi z https://nasz.orange.pl/t5/Internet-domowy/Poprawność-instalacji-FTTH-do-domu-jednorodzinnego/m-p/351...
To jest z routera T-Mobile, jakby ktoś nie wiedział.
A dla ciekawskich wygląda teraz tak
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jaryn czyli mieści się w widełkach..
W głównym wątku problemem jest nie poziom sygnału, ale jego zjazd poniżej mocy minimalnej raz na jakiś czas...
Uszkodzenie może być wszędzie i chyba należałoby zrobić pomiary reflektometrem i sprawdzić gdzie może być strata mocy i z jakiego powodu. Najgorsza jest usterka chwilowa zależna bardziej od niczego... taką trudno wyszukać i naprawić
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@isalexalex_1 to już nie istotne czy idą ziemią czy napowietrznie. Musisz zgłosić że masz bardzo słaby sygnał prawie -26dBm i często tracisz połączenie. Monter powinien to sprawdzić i zejść z tłumieniem o 6 czy 7 dBm. A nie że przyjechał sprawdził że teraz działa a na słaby sygnał pokiwał głową i odjechał. Nic tu więcej Ci nie pomożemy tym bardziej że sam nie posiadasz wiedzy technicznej aby coś Ci podpowiedzieć.
- « Poprzedni
- Następny »