Nie można wyświetlić tego widżeta.

Technicy nie znają przyczyny, również orange, światłowód co kilka dni postanawia nie działać

ROZWIĄZANE

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2767
  • 10187
  • 54

Technicy nie znają przyczyny, również orange, światłowód co kilka dni postanawia nie działać

@isalexalex_1 nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą przedłużką? Żółty patchcord na zdjęciu powinien być wpięty do FB z jednej strony a z drugiej do gniazdka optycznego. Jeśli był za krótki to trzeba było poprosić technika aby podłączył Ci dłuższy. Żadnych przedłużek tam nie ma być bo spada Ci moc sygnału a i tak jesteś już na jego skraju. Poproś technika o wymianę albo kup sobie w sklepie dłuższy patchcord. Kolory i typ wtyczek muszą być identyczne jak w starym. Jak to zrobisz to wtedy podaj moc sygnału. Zobaczymy czy się polepszył. Jeśli nie to technik musi szukać problemu na Sieci. 

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 47
  • 0

Podłączałem również pod kabel brz tej przedłużki, również taki sam sygnał. Technikowi ani orange w systemach nic nie wyskakuje

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2767
  • 10187
  • 54

@isalexalex_1 W takim razie zgłoś ponownie że przerywa Ci połączenia. Podaj że moc sygnału jest na granicy bo wynosi blisko -26dBm i często zanika. Generalnie technik jak był u Ciebie i to zmierzył powinien zacząć działać. Przy odbiorach technicznych taki wynik nie został by dopuszczony i należałoby przespawać złącza i przejrzeć instalację. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6622
  • 27140
  • 217

@Samotnicknapisał(-a)

...

PS Menu FB3, jakby były wątpliwości.

A czemu ja nie mam takiego fajnego menu w moim FB3?

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 47
  • 0

To jest tak, 4 domy razem połączone, kabel idzie góra do każdego z mieszkań