- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z Wi-Fi i utratą połaczenia internetowego.
Witam od 2 miesięcy borykam się z codzienną utratą połaczenia internetowego, posiadam Funbox 3.0. Infolinia raz twierdzi ,że wszystko u mnie jest okej, raz widzi jakieś blędy. Jednak bez znaczenia czy błąd jest widoczny czy nie, twierdzą że problem leży gdzieś "u mnie". A więc tak, codzienne utraty internetu, na routerze wszystko na zielono. Trace i wifi i połączenie przez LAN, na jakieś 3 min i potem wraca do normy. I tak kilka/kilkanaście razy dziennie, może jakieś pomysły ? Może zła konfiguracja modemu ?
A druga sprawa nie mogę połączyć pasma 2.4ghz i 5ghz razem, nie mam takiej opcji po zalogowaniu.
Pomocy ! Infolinia Orange bezradna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Modem wymieniany miesiąc temu na nowy. Problem z Internetem taki sam na nowym i starym ? Podesłanie konfiguracji mojej sieci/modemu coś pomoże/podpowie ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinp skoro pomimo wymiany FunBox problem powraca, to zamówić technika od Orange, niech sprawdzi na miejscu, może problem z internetem jest, oczywiście jeśli jesteś pewny, że własny sprzęt jest ok, bez diagnostyki i szczegółowych informacji, nie oczekuj na celną diagnozę, tylko zgadywanie w ciemno 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinp Dostałeś na wymianę komplet z zasilaczem? Możesz sprawdzić czy problem pojawia się gdy korzystasz tylko z WiFi a wszystkie przewody ethernetowe są odłączone od FB3?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinpnapisał(-a)Modem wymieniany miesiąc temu na nowy. Problem z Internetem taki sam na nowym i starym ? Podesłanie konfiguracji mojej sieci/modemu coś pomoże/podpowie ?
Może coś ktoś podpowie. Jeśli oczywiście nadal będziesz zatrzymywał istotny kontekst dla siebie to pewnie podpowiedzi będą bezużyteczne. Ale to Twój problem i Twój wybór. Powinieneś był od razu napisać że modem był niedawno wymieniany. Oraz pokazać jakieś konkrety w postaci wyników testów.
Próbowałeś w ogóle jakoś to diagnozować, czy oczekujesz od nas zdolności jasnowidzenia? Rzeczy mogą być zepsute na wiele różnych sposobów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marcinp przy takich zerwaniach synchronizacji to byłoby widoczne w systemach pomiarowych operatora.
Sprawa prosta, wizyta technika i po bólu.
Skoro nie chcą tego zrobić, znaczy to, że sesje są pełne, a brak netu wynika z czego innego.
Możemy jednak wróżyć z fusów, bo tak naprawdę mamy za mało danych, aby cokolwiek doradzić.
Po resecie do ustawień fabrycznych sieci wifi powinny być połączone, a więc ........