- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wygląda na to, że wielu miejscowościach SI udostępniło prędkość do 2Gb. Zmiana musiała nastąpić niedawno, bo jeszcze kilka dni tamu u mnie było max 1GB, a już jest 2. Rzuciłem okiem na kilka losowych miast w mazowieckim i wszędzie była opcja do 2GB.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow dogadali się....do tej pory SI było traktowane jako "obcy operator" i tym samym nie miał tej opcji ...ciekawe czy to wprowadza jakieś zmiany w postrzeganiu dopłat do domków jednorodzinnych...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow dogadali się....do tej pory SI było traktowane jako "obcy operator" i tym samym nie miał tej opcji ...ciekawe czy to wprowadza jakieś zmiany w postrzeganiu dopłat do domków jednorodzinnych...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Inwestycje - upgrade łącza do 2GB
Pod moim adresem dalej mam adnotacje o dopłatach:
... ale nie zmienia to faktu, że SI naprawdę szybko idzie do przodu 💪💪💪
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie też na SI pojawiła się możliwość 2Gb przy przedłużaniu. Opłatę za domek proponują zrabatować do zera na 12 miesięcy, potem 14,99PLN (czyli tak jak mam teraz). Reszta w zasadzie bz. Ciekawostką jest TV: chyba jest to nadal IP TV, bo zachowują opłatę za ICU100 (który przecież nie obsłuży tego nowego wynalazku, ale kto ich tam wie), natomiast można wziąć większy pakiet kanałów (183 zamiast 136) z dostępem do streamingu MAX. Albo można wziąć dostęp do Netflix (oprócz tych 136 kanałów IP TV). Ale nie można wziąć obu: albo MAX, albo Netflix.
Do tego jakiś bonus w abonamencie: od dwóch do czterech miesięcy abonament zero (dwa tylko dla 300Mb, wszystko powyżej - cztery).
Czyli w sumie jedyna nowość to faktycznie dostępność opcji 2Gbps na SI. Ciekawostka: proponują do tego FB10, nie FB6. A do wszystkiego poniżej zostaje FB3.
Nie skorzystam, bo tylko FB3 daje się powiesić na ścianie. Skusiłbym się gdyby FB10 obsługiwał trasy statyczne, ale tak to nie, zostanę na bezterminowej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odnośnie dopłaty za domek, to mi się udało utargować stawkę 0zl na cały okres umowy. I chyba jest to częsty przypadek, bo salony stacjonarne dość ochoczo rozdają takie rabaty. Jeżeli chodzi od TV, to DVB-T ma dobrą ofertę i cenę (IMO 🙂 )
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)Nie skorzystam, bo tylko FB3 daje się powiesić na ścianie. Skusiłbym się gdyby FB10 obsługiwał trasy statyczne, ale tak to nie, zostanę na bezterminowej.
Widziałem uchwyty do Funboxa 6 do ściany, i również ktoś wydrukował uchwyt do Funboxa 10.
Trasy statyczne to już "tylko" oprogramowanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)...
Jeżeli chodzi od TV, to DVB-T ma dobrą ofertę i cenę (IMO 🙂 )
No tak, tylko do mnie nie dociera DVB-T. Musiałbym maszt 30 metrowy postawić. Tak że jakiś płatny pakiet muszę mieć, domownicy by mnie zlinczowali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie w okolicy widzę banery fioletu mówiące o światłowodzie do 5Gbps. Infrastruktura Fiberhost. Pytanie czy coś się szykuje czy do 5Gbps to w ich mniemaniu do 1Gbps też czyli marketing i można też napisać do 100Gbps.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tolek fiolet na sieci kpo/ferc (pśo- czyli mozna powiedziec na swojej) daj max 600Mb/s. te 5Gb/s to tylko na sieci własnej dostepne. to tak samo jak orange z 8Gb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ta zmiana ograniczona jest do domów jednorodzinnych? Bo u mnie też wg strony ŚI cała okolica dostępna na 2Gbps ale jak sprawdzam adresy już na stronie Orange to dla mojego bloku i innych wokół dostępne jest tylko 1Gb, a domy obok mają 2Gb
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »