- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Inwestycje - upgrade łącza do 2GB
Tak się składa, że mój dom sąsiaduje z blokami i tam jest dostępne łącze 2Gb:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opcja 2gbit jest dostępna tylko na łączach Orange oraz Światłowód Inwestycje zarówno w domkach jak i blokach.
Opcja 8gbit jest dostępna tylko na łączach Orange zarówno w domkach jak i blokach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow No tak, na samej stronie SI tak jak na screenie jest info o 2Gbps ale właśnie już na stronie Orange nie ma takiej prędkości jak się sprawdzi adres takiego bloku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W blokach sąsiadujących z moim adresem pokazuje 2Gb:
Zapewne migracja na 2Gb jest cały czas w toku i pewnie jeszcze nie wszystkie adresy zostały zaktualizowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Majesticnapisał(-a)Czy ta zmiana ograniczona jest do domów jednorodzinnych? Bo u mnie też wg strony ŚI cała okolica dostępna na 2Gbps ale jak sprawdzam adresy już na stronie Orange to dla mojego bloku i innych wokół dostępne jest tylko 1Gb, a domy obok mają 2Gb
Na całej sieci SI jest 2Gb/s . Wyjątek stanowia budynki developerskie. Tam prędkości podstawiają się do 1Gb/s.
Czy Twój blok to deweloperka?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jaka jest definicja budynku deweloperskiego? Po prostu blok, w którym istnieje wspólnota mieszkaniowa?
Zastanawia mnie skąd to ograniczenie, przecież technologicznie nie ma żadnej różnicy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, to właśnie deweloperka. Czyli nie szans żeby w najbliższym czasie odblokowali 2Gbps?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@voidnapisał(-a)Ale jaka jest definicja budynku deweloperskiego? Po prostu blok, w którym istnieje wspólnota mieszkaniowa?
Zastanawia mnie skąd to ograniczenie, przecież technologicznie nie ma żadnej różnicy.
Tu nie chodzi o żadne definicje a o zwykle kwestie techniczne a dokładniej standard instalacji
Wg mnie standard na developerkaxh to jakaś bzdura. Gniazdo optyczne zaraz za drzwiami, ethernet 5 kategorii czy szafka do której nic się nie mieści haha
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale dwa włókna SM są i fioletowej konkurencji nawet wielkość skrzynki nie przeszkadza w świadczeniu usług w standardzie XGS-PON (widziałem nawet zdjęcie jak ta ich "puszka" wisiała pod tablicą multimedialną na patchcordzie czy tam kablu od zasilacza 🤣).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »