Nie można wyświetlić tego widżeta.

Prędkość neostrady

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 47
  • 13
  • 0

Prędkość neostrady

Krótkie pytanie........Przy Neostradzie do 80 Mb faktyczna prędkość to 20-26 Mb/s?

10 ODPOW. 10
Anonim

Nie dotyczy

Prędkość neostrady

@masturZgodnie z umowa masz od 20Mb do 80Mb

• 47
  • 13
  • 0

Prędkość neostrady

Ok dzięki......Neozdrada i wszystko wiadomo.....

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32746
  • 38572
  • 1385

Prędkość neostrady

A nie podpisujesz papierów co zamawiasz?

• 47
  • 13
  • 0

Prędkość neostrady

Jak pierwszy raz podpisywałem to nie bardzo się orientowałem.........teraz już wiem od czego zależy prędkość (czy w pobliżu jest skrzynka Orange lub centrala i kable miedziane....)

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 24
  • 3
  • 0

Prędkość neostrady

Również mam podpisaną umowę z Orange na neostradę o szybkości 80mb/s. Dzwoniąc do nich we wtorek wieczorem usłyszałem, żebym zmienił kanał (w ustawieniach routera - 192.168.1.1) o minimum 5 wyższy, bo pewnie mam ustawione na "auto". Natomiast dzwoniąc do nich wczoraj usłyszałem, że jest to zależne od warunków technicznych.

Internet miał prędkość 30/38mb/s (kiedy go jeszcze miałem), wczoraj (mając jeszcze internet) zmieniłem kanał o ok. 7 wyższy i obecnie mam blisko 50mb/s.

Nie wiem czy Tobie to pomoże, ale mi pomogło. 😉

• 47
  • 13
  • 0

Prędkość neostrady

Dzięki za poradę........ale u mnie to nie działa nie wiem jak to mogę zrobić bo nie znalazłem takiej obcji na stronie Funboxa

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2431
  • 4115
  • 56

Prędkość neostrady

Jak ma synchronizację na prędkość 25Mb/s to mu zmiana kanału wifi (bo zapewne o niej piszesz ) nic nie zwiększy synchronizacji, bo to nie ma żadnego powiązania. Jeżeli ktoś ma synchronizację na np. 50Mb/s a po wifi wyciaga 25M/s, to faktycznie taka zmiana może dać efekt po wifi, po kablu powinno się mieć max prędkość synchronizacji (chyba, że ktoś posiada telewizję iptv, to włączenie dekodera przejmuje kawałek pasma, nadając priorytet na tv).

@mastur jakbyś wkleił nam screena z zakładki dsl, to byśmy zobaczyli na ile masz synchro

• 47
  • 13
  • 0

Prędkość neostrady

Tak to wyglądaTak to wygląda

• 47
  • 13
  • 0

Prędkość neostrady

Do tego mam jeszcze telewizję......której nie oglądam bo nie mam TV......a przecież sam nie wyłączę TV.... PS. Chyba że kupić Router.....