Witajcie
Opiszę mój problem. Mieszkanie w bloku na II piętrze. Na parterze szafka ze światłowodem Orange, z szafki do mieszkań rozprowadzona skrętka komputerowa. Zamówiłem światłowód, przyjechał technik. Znaleźliśmy w mieszkaniu puszkę z wystającą skrętką. Niestety mimo wielu prób technik nie był w stanie znaleźć na dole w skrzynce tej mojej skrętki i podłączyć ONU. Uruchomienie światłowodu się nie powiodło.
Po wizycie technika skontaktowałem się z administratorem budynku i okazało się, że w drugim pokoju, za meblami jest inna, ta właściwa puszka ze skrętką. Przetestowaliśmy ją, jest sprawna i to właśnie ona idzie do szafki światłowodowej na parterze.
Niestety problem polega na tym, że technik po wizycie opisał moje zlecenie: uszkodzone okablowanie do mieszkania, niedrożne peszle brak możliwości podłączenia. Teraz zlecenie na moim adresie jest zablokowane i nijak nie mogę wezwać ponownie technika by uruchomił i światłowód
Żaden konsultant na 510 100 100 nie potrafi mi pomóc.
Co teraz zrobić? Pomóżcie. Światłowód tutaj jest mi niezbędny do pracy w obecnej sytuacji
@sebaswiderski - może Ty potrafisz mi pomóc?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
@juzew_ zadzwon na bok lub idz do salonu albo dzwon do osoby u której zamawiales usługę niech na nowo umowia date instalacji.
Monter musi do Ciebie przed przyjściem zadzwonić wtedy mu wytłumaczysz i on musi przyjechać uruchomić usługę.
Musi Ci ktoś umówić wizytę montera w KWM!
Ale czemu administrator budynku ma odkręcać sprawę, skoro to ja pokazałem w lokalu złą puszkę technikowi a instalacja w budynku jest sprawna?
Administrator przyszedł, wskazał mi właściwą puszkę z gniazdkiem w moim mieszkaniu, ja zweryfikowałem kabel testerem - jest OK.
Taka błahostka, zwykła pomyłka, a zablokowała mi w Orange wszystko.
Dzięki za adres, ale rany boskie - przez taki d...perel mam pisać list polecony do Skierniewic?? Przecież to będzie trwało nie wiadomo ile...
@juzew_ ty możesz nie wiedzieć gdzie jest właściwa puszka, to administrator ma ostatnie słowo, lub Orange może cię zignorować, co innego jak właściciel nawali.
Dzięki. Pisanie listu przez administratora budynku (o ile w ogóle go przekonam do tego) będzie trwało wieki, kolejne wieki będzie trwało załatwianie tego przez Orange. A jest pandemia, mam obowiązek pracy zdalnej i światłowód jest mi niezbędny już. Może jednak ktoś potrafi znaleźć szybsze rozwiązanie?
@juzew_ może wizyta w Salonie Orange (firmowym)
Był we wtorek, mamy piątek.
@juzew_ zadzwon na bok lub idz do salonu albo dzwon do osoby u której zamawiales usługę niech na nowo umowia date instalacji.
Monter musi do Ciebie przed przyjściem zadzwonić wtedy mu wytłumaczysz i on musi przyjechać uruchomić usługę.
Musi Ci ktoś umówić wizytę montera w KWM!