- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie swiatłowodu Warszawa, ul. Mysłowicka
Też tak wszystkim dzisiaj mówcie tylko FTTH , pytajcie, walczcie ,wypełniajcie deklaracje
http://oferty.orange.pl/internet/
wszystkie inne technologie kablowe za kilka lat umrą śmiercią naturalną jak, muzyka na kasetach czy telewizja analogowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciąg dalszy informacji z frontu walki. Sytuacja sie pogorszyła, ponieważ padł vdsl. To już druga awaria w przeciągu miesiąca. Technicy z Teltechu zmieniają pary kabli miedzianych, za bardzo nie ma z czego wybierać, po ostatniej naprawie download spadł z 28 do 22 Mb/s. Teraz nie działa również telefon. Panowie z Teltechu poszukają nowej pary miedzianej, kogoś rozłącza-przełączą, na jakiś czas wystarczy. Że transfer słaby? To BMT i migruj do 20 Mb/s i po sprawie. A upozytywnienie mojego adresu na światłowód czeka. Sąsiedzi mają , możliwości są, woli brak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57Jak już to technicy nie zmieniają pary kabli tylko porty na centrali chyba ze masz tak jak u mnie 2 pary w lokalu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie, technicy szukają w kablu w ulicy takiej pary miedzianej, która pozwoli na w miarę przyzwoity transfer.
A dlatego w ulicy, bo kabel był wielokrotnie sztukowany, przerywany. Toż to przecież 30 lat, jak był wymieniany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja u siebie popchnąłem trochę temat o 0.1% jestem po rozmowie z kierownikiem który się trochę zainteresował i dziś będę rozmawiał z projektantem sieci zobaczymy co z tego wyjdzie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonimniestety, brak nowych informacji. Brak możliwości kontaktu z DM z tego rejonu, złożyłem ponowny wniosek o instalacje na bok@orange.pl. Instalacja splittera na słupie zakończona, adres Bohomolca 13 podłączony. A ja czekam.Tak jak mnie tu niektórzy przekonuje już wkrótce mój problem będzie rozwiązany. Bo plany, zgody i uzgodnienia trwają. A to nieprawda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kierus57Ja już postanowiłem że zakończę współprace z Orange niby się zainteresował kierownik ale sprawa stanęła w miejscu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AnonimWczoraj odwiedziłem salon Orange. Przedstawiłem sprawę z-cy kierownika. Obiecał wysłać maila do DM ( po polsku Kierownika Rejonu) , aby ten łaskawie zapytał się Działu Technicznego w mojej sprawie. Wydaje mi się,że mam prostszą sytuację niż Ty, ale może to być złudne.
PS. Każdemu, kto założy temat instalacji światłowodu w swojej okolicy i otrzymuje porady, aby rejestrować zapotrzebowanie na stronie i nakłaniać sąsiadów do tego samego, powinien przeczytać ten watek.
Jest wielce pouczający i daje wiele do myślenia na temat , jak Orange postępuje z klientami.
A żeby nie być gołosłownym wklejam mój pierwszy post:
"Witam wszystkich, to mój pierwszy post .Od lat jestem klientem Orange, korzystam wyjątkowo z opcji VDSL, gdyż na mojej ulicy nie było takiej możliwości,w ramach wyjątku zostałem w nią wyposażony. Od lat staram się o możliwość podłączenia domu do światłowodu. bez skutku. Nawet w przypływie desperacji wypełniłem ankietę w sprawie zgłoszenia chęci korzystania ze światłowodu, wydrukowałem ze strony Orange ulotki do wszystkich sąsiadów ( sugestia operatora), wrzuciłem do skrzynek i czekam na cud. I oto jest cud. Orange doprowadził światłowód na ulecę, zawiesił skrzynkę ze spliterem na słupie.. W informacji o dostępności ofert światłowodowej widnieją prawie wszystkie numery nieruchomości na ulicy ( w sumie 15) , ale dziwne poza 4 numerami, w tym moim. Napisałem do BOK zgłoszenie z pytaniem, dlaczego zostałem pominięty przy możliwości instalacji tej usługi. Dodam, ze światłowód będzie prowadzony do abonentów linią napowietrzną. Odpowiedz z BOK podobno już jest,częściowo uznana, ja jej jeszcze nie otrzymałem. Przeczytano mi ją z infolinii, bez konkretów, bez możliwości instalacji. Czy macie może podobne doświadczenia, to odpowiedzcie , może znacie sposoby dalszego postępowania w tej ,pewnie typowej sprawie."
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli ktoś oczekuje, że po wypełnieniu formularza światłowód będzie za kilka dni, to niech lepiej szuka sobie innej firmy, która tak szybko w każdym miejscu w Polsce podłącza usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85, ten wątek pokazuje, jak Orange postępuje w stosunku do klientów. W tej materii robi na pewno sporo. Ja nie oczekuję, ze po wypełnieniu formularza zjawią się technicy i zainstalują światłowód. Gdybym miał możliwość i pieniądze już miałbym światłowód, tak jak moi sąsiedzi, nie czekający na ofertę Orange.
Ale rzeczywiście Twoja niestrudzona obrona postępowania firmy Orange w tym temacie jest zadziwiająca.
Pierwszy efekt już odniosłeś: zniechęciłeś mnie do Orange nader skutecznie.