- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oficjalne narzędzie do monitorowania jakości internetu
Po wielu miesiącach oczekiwania, od soboty rusza https://uke.gov.pl/akt/konsumenci-otrzymali-narzedzie-do-monitorowania-jakosci-internetu,143.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
System jest w trakcie ostatecznej weryfikacji przez Prezesa UKE. Rejestracja kont oraz logowanie do panelu www użytkownika są nieaktywne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie narzędzie i tak nic nie jest warte, gdy operator będzie miał bezpośredni styk z danym serwerem. Narzędzie nie pokaże jak szybko działa mniej więcej Internet, pokaże jak szybko działa "sieć lokalna " 😉
Nawet jest instruktaż jak postawić własny serwer -> https://pro.speedtest.pl/dst
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brałem udział w testach tego oprogramowania (z resztą pisałem już o nim wcześniej). Oprogramowanie przed certyfikacją sprawdza m.in. parametry PC z którego chcemy przeprowadzić test czy obecność innych urządzeń w sieci (test nie będzie certyfikowany jeśli w danej sieci znajduje się chociażby zalogowana drukarka sieciowa), test dokonywany jest na paru(nastu) wątkach przy połączeniu na wybrane losowo 3-4 serwery w Twojej okolicy. Podstawę reklamacji usługi stanowi raport opracowany na podstawie cyklu testów dokonywanych wg zadanych przez program parametrów, w kolejnych dniach.
Gdyby test preferował wyłącznie serwery danego operatora to by nie uzyskał certyfikacji UKE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co miałeś na myśli pisząc żę "przy połączeniu na wybrane losowo 3-4 serwery w Twojej okolicy" ?
Znasz jakieś szczegóły?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b to co dokładnie napisałem - w podsumowaniu testu masz listę serwerów, z którymi połączył się Twój PC w jego trakcie (serwery posiadają nadane numery) oraz ilość wątków DL i UL. Niestety nie mogę przekleić przykładowego wyniku testu ponieważ dostęp do aplikacji jest zabezpieczony jednorazowym tokenem, który uzyskujemy po zalogowaniu się na swoje konto, a logowanie na nie jest jeszcze dzisiaj niemożliwe ("System zostanie uruchomiony w dniu 01.12.2018. Rejestracja kont oraz logowanie do panelu www użytkownika są nieaktywne.").
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brakuje mi tylko statystyki utraty pakietow 🙂
- « Poprzedni
- Następny »