- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
@wampiros6 Technicy sprawdzają, czy jest możliwość świadczenia usługi i po weryfikacji negatywnej otrzymujesz tylko SMS, że zlecenie zostało anulowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
@wampiros6 Czy któraś z odpowiedzi zwierała pomocne informacje? Jeśli tak oznacz ją jako rozwiązanie to pomorze innym szybciej je odnaleźć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
Chyba zrezygnuje z tej neostrady, mam dość. Predkość dziś poprzez kabel z routera 20,22 Mb/s. Przez wifi ponizej 20 Mb/s. W umowie mam od 20 do 80 Mb/s. Centrala jest ode mnie 200 metrów. Mieszkam w Warszawie na Grochowie. O światłowodzie moge pomarzyć, niedostepny. Na wyjsciu z centrali 26 Mb/s, po drodze traci do około 20 Mb/s. Zaraz bedzie jeszcze wolniej zbliża sie większe obciążenie sieci. To są żarty z klienta. Ping 24 ms Wysyłanie 4,74 Mb/s
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
@edixlnapisał(-a)Centrala jest ode mnie 200 metrów.
Skąd pewność, że jesteś do niej podłączony? A kable studzienkami mogą być dłuższe nawet o 100-200m. Co nie zmienia faktu, że przy 400m powinieneś wyciągać coś koło maxa też. też może być sytuacja, że za dużo osób wepchali w jedną centralkę i prędkości poszły na łeb na szyję. Mi jak podłączali VDSL'a, to miałem 42Mb /s, po 3 latach nawet 30 nie wyciągałem, bo wszystkich przełączali w bloku na tą prędkość.. A miałem do centralki 900m, 1100m w kablach według technika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
Czyli nadal masz zgodnie z umową min. 20 Mb/s, bo wiążące są tylko speedtesty wykonywane po kablu od routera, gdyż na jakość wifi wpływa wiele czynników: jak odległość od urządzenia, zakłócenia itp.
@edixl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
Po złozeniu reklamacji podniesli na wyjściu z centrali do 40 Mb/s i wysyłane 8,6 Mb/s. Tyle że tak co 1-2 miesiąe jakos dziwnie im spada prędkość wyjściowa. Potem reklamacja i predkość wzrasta tego samego dnia, nawet w weekend. Na ulicy Kordeckiego 39/41 w Warszawie to nie taka mała centralka, to trzy kondygnacyjny budynek. Odemnie jest z 200 metrów. O neostradzie 80 Mb/s to mogę pomarzyć, o światłowodzie też.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
@edixlA jaki masz router od Orange ?
Edit A żeby ocenić linie i mając router DGT masz wtedy parametry jak na dłoni
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Neostrada 80mbps
To trzeba dzwonić co jakiś czas, żeby zresetowali, jak linia marna to tak będzie. Tam się nikt tym nie przejmuje, że powinien być max prędkości. Jakość linii i połączeń jest najistotniejsza, można u siebie sprawdzić, ewentualnie jakby to określić właściwie zagadać z technikami.