Na Wi-Fi komórka działa, a na kompie nie pokazuje sieci

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15601
  • 64213
  • 825

Rozłączanie internetu

Cześć,

Modem zapina się  na połowę max prędkości. Linia nie jest zła, bo jak na 9 godzin nie ma błędów, a SNR jest na dobrym poziomie (dopuszczalny to ok. 6dB), to nie ma się do czego przyczepić. Łącze ma około 800m (szacunkowo), więc też nie ma się o co martwić, że drastycznie nam się obniży jakość (gdyby np. było na granicy zasięgu). Upload bardzo ładny (max). teraz czas na testy prędkości na kablu i na wifi.

Sam chciałbym chociaż takie łącze mieć. 🙂 

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 9
  • 13
  • 0

Rozłączanie internetu

Mam pytanie bo już po 24:00 jakszybkosc wzrosła to reset sie zrobił i jak w win 10 wyszło cos z boku to mam potwierdzic na tak juz nie pamietem co tam pisało...jeszcze jedno pytanie czy jak mam w ustawieniach połącz z internetem mam wymusić IPv4 (zaznaczyc mam ) czt starczy jak tylko skasuje za loginem te IPv6

• 15601
  • 64213
  • 825

Rozłączanie internetu

Wymuś IPv4.Oba warianty są dobre. I skasuj i zaznacz, co Ci szkodzi? Mniej kłopotów 🙂

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Rozłączanie internetu

@agat13napisał(-a)

Wymuś IPv4.Oba warianty są dobre. I skasuj i zaznacz, co Ci szkodzi? Mniej kłopotów 🙂

Nie potrzeba wymuszać IPV4, wystarczy z loginu wymazać IPV6, potem restart dekodera 😉

• 9
  • 13
  • 0

Rozłączanie internetu

jak marazie jest wszystko ok.. 2 routery były walniete moze ten drugi był dobry ale cos szybkosc miał za małą ........a techniik mówiłz ze cos  w kompie bo tez tak myslałem ze nie czasem karta sieciowa ale jednak nie wina routera ...byle tak pykało

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Rozłączanie internetu

Fajnie że problem naprawiony, jeśli ktoś pomógł, to oznacz rozwiązanie 😊

• 9
  • 13
  • 0

Rozłączanie internetu

gdzie to sie zaznacza rozwiazane bo nie widze nigdzie

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62802
  • 860

Rozłączanie internetu

@rakson3 temat jest założony przez @jpyziak i to on zaznacza rozwiązanie.

• 15601
  • 64213
  • 825

Rozłączanie internetu

@rakson3 jeśli chcesz, aby powiązać rozwiązanie swojej kwestii z czyimś postem zawsze możesz dodać nowy. Ja bardzo często czytam o problemie i nawet jak nie wypowiadam się (lub zgadzam z moimi bardziej doświadczonymi problemorozwiazywaczami z forum) lubię przeczytać rozwiązanie. Dla wiedzy, bo przecież ten problem może mieć inny użytkownik, a gotowe rozwiązanie czeka...