- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet zwalnia po czasie kilku minut
@Lutek3 po resecie do fabryki jeśli nie zrobisz diagnozy sieci LAN i wifi to zostaje wymiana modemu. Później sam się przekonasz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lutek3napisał(-a)Prędkość to 600 Mb/s
Ten problem występuje kiedy łącze się z byle jakiego urządzenia poprzez Wi-Fi.
Na przykład pobieram grę na komputerze albo na PS5.
Miałem na mysli, że musiałbym w kółko rozłączać łączyć ponownie urządzenie z WiFi, bo ta wysoka prędkość jest tylko w kilku pierwszych minutach przy połączeniu, a potem drastycznie zwalnia.
Oczekujesz 600Mb/s ściągając gry?
Napisz jaki komputer masz, jaka karta wifi, jak mocny sygnał wifi, jaka odległość komputera od FunBox i czy inne wifi nie działa w pobliżu 😎
Obecnie to same niewiadome, jak tego nie ogarniasz, to poszukaj kogoś w pobliżu 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego linku https://ftp.task.gda.pl/test/ jak ściągam 10giga to mam od około 8MB/s do 20MB/s na początku ponad 20MB/s. I tak sobie pływa. Łącze do 600Mb/s z T-Mobile
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mieszkasz w domu czy w bloku? Bo to też istotne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ważne jest jak popularne w danym momencie są zasoby, z których chce się coś ściągać i z jaką prędkością są one udostępniane. Bo parametry Twojego łącza nie zmienią parametrów serwera udostępniającego pliki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jaryn musisz po kablu zrobić testy jak koledzy sugerują. Wtedy będziemy wiedzieć czy to coś z twoim sprzętem, zasiegiem wifi czy może coś po stronie serwera docelowego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Misiek62, to wiadome. Mi chodziło bardziej o to czy przypadkiem nie nakładają mu się kanały Wi-Fi z innymi sąsiadującymi sieciami i parametry połączenia zwyczajnie wtedy spadają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@shevchenko_1987 sprawdzenie obciążenia kanałów WiFi to też pierwszorzędowy krok do eliminowania problemów z prędkością. Podobnie jak odległość urządzenia odbiorczego od źródła sygnału (chyba o tym wspominałem).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lutek3 drugi komputer też masz po kablu czy po wifi? To może radykalnie Ci spowolnić przesył. Przy twoim łączu teoretycznie ściągając coś z Steam powinno iść ok 120MB/s. Valve ma bardzo dobre serwery ale w praktyce myślę że coś w granicach 80-100 to będzie bardzo dobry wynik.