Funbox 6/ONT od Taurona zbija prędkość do 90/90

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2930
  • 13888
  • 129

@Skittles Każdy port w FB6 ma dwie diody. Jedna pokazuje link/aktywność (mruga) i jest zapewne zielona, druga pokazuje prędkość linku. Zwykle dla 10 nie swieci się, 100 to kolor pomarańczowy a 1000 zielony (albo na odwrót). Porównaj kolory z tym co wyświetla się w menu FB.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 16
  • 50
  • 0

Nope jest to samo bez względu co ustawie. zielony swieci/miga zapewne bo są przesyłane dane, a pomarańcz ciągle świeci bo jest wynegocjowane połączenie/wgl że jest połączone [i kolor jest ten sam, bez względu jaką prędkość max ustawie na sieciówce. Jakby to nawet nie jest główny temat.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 463
  • 1260
  • 7

Czyli jest tak że karta spina się 

stan.png

a prędkość jest na takim poziomie

test.png

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 16
  • 50
  • 0

spadek transferu jest już na funboxie i nie jest to 24/7 tylko wysypuje sie w losowych momentach, czasami od razu po restarcie, czasami po godzinie, tygodniu, nie jestem wstanie monitorować max downloadu 24/7.... ludzie czytajcie więcej niż tylko ostatni post w tym forum XD

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2594
  • 10065
  • 38

@Skittlesnapisał(-a)

@pirenej jesteś wstanie podesłać jakiś casualowy i zarządzalny [w którym da się sprawdzić informacje o portach], bo te z tplinka są bez dostępu do interfejsu ._.

myślałem raczej o prostym niezarządzalnym, żeby w koszty nie iść niepotrzebne, a sprzęt, jeżeli się nawet nie przyda teraz, żeby pozostał pod ręką na późniejsze okazje. Jeżeli to ONT bezpośrednio z FB ma problem z zapięciem na 1Gb, to może switch, jaki by nie był, z każdym z nich z osobna da radę. Myślałem o czymś w rodzaju D-link DGS-108, ale takim w wersji metalowej, bo są i takie prostsze, z literką E na końcu.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8682
  • 35115
  • 293

@Skittlesnapisał(-a)

spadek transferu jest już na funboxie i nie jest to 24/7 tylko wysypuje sie w losowych momentach, czasami od razu po restarcie, czasami po godzinie, tygodniu, nie jestem wstanie monitorować max downloadu 24/7.... ludzie czytajcie więcej niż tylko ostatni post w tym forum XD

😉

Miałem kiedyś coś podobnego, ale winna była luźna wtyczka z FB do LAN na której wszystko wisiało. Zauważyłem dość szybko po dziwnych problemach z TV.