- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6/ONT od Taurona zbija prędkość do 90/90
@Skittles Każdy port w FB6 ma dwie diody. Jedna pokazuje link/aktywność (mruga) i jest zapewne zielona, druga pokazuje prędkość linku. Zwykle dla 10 nie swieci się, 100 to kolor pomarańczowy a 1000 zielony (albo na odwrót). Porównaj kolory z tym co wyświetla się w menu FB.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nope jest to samo bez względu co ustawie. zielony swieci/miga zapewne bo są przesyłane dane, a pomarańcz ciągle świeci bo jest wynegocjowane połączenie/wgl że jest połączone [i kolor jest ten sam, bez względu jaką prędkość max ustawie na sieciówce. Jakby to nawet nie jest główny temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli jest tak że karta spina się
a prędkość jest na takim poziomie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
spadek transferu jest już na funboxie i nie jest to 24/7 tylko wysypuje sie w losowych momentach, czasami od razu po restarcie, czasami po godzinie, tygodniu, nie jestem wstanie monitorować max downloadu 24/7.... ludzie czytajcie więcej niż tylko ostatni post w tym forum XD
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Skittlesnapisał(-a)@pirenej jesteś wstanie podesłać jakiś casualowy i zarządzalny [w którym da się sprawdzić informacje o portach], bo te z tplinka są bez dostępu do interfejsu ._.
myślałem raczej o prostym niezarządzalnym, żeby w koszty nie iść niepotrzebne, a sprzęt, jeżeli się nawet nie przyda teraz, żeby pozostał pod ręką na późniejsze okazje. Jeżeli to ONT bezpośrednio z FB ma problem z zapięciem na 1Gb, to może switch, jaki by nie był, z każdym z nich z osobna da radę. Myślałem o czymś w rodzaju D-link DGS-108, ale takim w wersji metalowej, bo są i takie prostsze, z literką E na końcu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Skittlesnapisał(-a)spadek transferu jest już na funboxie i nie jest to 24/7 tylko wysypuje sie w losowych momentach, czasami od razu po restarcie, czasami po godzinie, tygodniu, nie jestem wstanie monitorować max downloadu 24/7.... ludzie czytajcie więcej niż tylko ostatni post w tym forum XD
😉
Miałem kiedyś coś podobnego, ale winna była luźna wtyczka z FB do LAN na której wszystko wisiało. Zauważyłem dość szybko po dziwnych problemach z TV.
- « Poprzedni
- Następny »