- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fun box 3.0 + wzmacniacz xiaomi Wi-Fi Range Extender AC1200 + smart tv xiaomi mi box s
Tylko jeśli nie podłącze kablem smarta z fun box to będą niższe prędkości? Jeśli nie będzie zrywał połączenia na smart tv i nie będzie zacięć jak będę oglądał film na vod to będę zadowolony 🙂 A jak tego smarta podłącze to jak mam w fun box rozdzielone sieci 2.4 i 5 to jaki mam wtedy kanał ustawić na 2.4 i 5 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fun box 3.0 + wzmacniacz xiaomi Wi-Fi Range Extender AC1200 + smart tv xiaomi mi box s
Spróbuj w FB3 ustawić częstotliwość Wi-Fi na 2.4 GHz, a tam szerokość kanału na 40 MHz.
Ja przy takich ustawkach miałam bezpośrednio z FB3 ze 150 Mb i więcej, w zależności od ustawień karty Wi-Fi w kompach czy lapkach czy fonach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba SWB komunikuje się ma maxa z modemem po 5GHz. Klonuje automatycznie ustawienia z modemu, więc nie musisz nic robić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam 315 mb ale mam obok fun boxa 3.0 podłączonego do kompa 🙂 i zastanawiam się jak podłącze smart wifi boxa do 2 pokoju obok tv ze smart tv 🙂 odległość wynosi 8 metrów z 1 ścianą 🙂 jaka będzie prędkość 🙂 Agat to jak podłącze tego smarta to w fun box w konfiguracjii mam połączyć sieci 2.4 i 5 ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba Już wcześniej pisałem, że wszystko zależy od otoczenia sieciowego i ukształtowania terenu. Myślę o grubości i typie ścian i pozostałych przeszkód. Jest szansa, że ma eth SWB będziesz miał pełną prędkość usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba , napisałam Ci treść kilka postów wyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja po wifi na smartfonie z fun boxa mam na 2.4 i gdy podchodzę z telefonem do 2 pokoju gdzie mam tv ze smart to mam siłę sygnału dobrą.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ela 🙂 Czyli kanał 2.4 mieć na auto kanał i 40 mhz i tak samo 5ghz tez na auto i mieć to rozdzielone jak bedę miał tego smart boxa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba , na razie spróbuj tylko same 2.4 GHz - wyłącz całkiem te 5 GHz. I zobacz, jak to będzie działało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobrze tak zrobię Ela 🙂