- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak usługi neostada i tv od 27.08 .Kiedy mogę wypowiedzieć umowę z winy orange?
Jak w temacie.
Największym zaskoczeniem było totalny brak informacji ./Orange chcecie światłowody kłaść a zwykłego kabla nie potraficie naprawić/
Nic nikt nie wie a neostrady jak nie było tak nie ma.
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak usługi neostada i tv od 27.08 .Kiedy mogę wypowiedzieć umowę z winy orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jezeli dobrze pamietam, to jezeli brak swiadczenia uslugi z winy operatora wynosi nie mniej niz 30dni jest mozliwosc odstapienia bez kary (odszkodowanie z tytulu nadanej ulgi).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to teraz pytanie czy to sobie orange wymyslilo te 30 dni czy reguluje to prawo telekomunikacyjne?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już chyba mniej niż 1% klientów się na niego łapie. Nie ma nic takiego w Prawie Telekomunikacyjnym. Warto pamiętać, że długi czas niedziałającej usługi to słaby interes dla operatora. Nie dość że musi operator zbonifikować opłaty, to i drugie tyle zapłacić odszkodowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Proponuję lekturę np.
https://www.infor.pl/prawo/prawa-konsumenta/konsument-telekomunikacja/273723,Operator-odpowiada-za-p...
Swoją drogą forum Orange także zawiera odpowiedzi na postawione w tym wątku pytania :).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Szukałem w ichniowej szukajce i nic nie znalazłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odszkodowanie to pikuś bo dalej nie wiem co z netem.
Ja potrzebuję rozwiązania .orange temat zlało.Nie mam netu i mam z nimi umowę.
Zawrę umowę z innym dostawcą a nagle wielki budowniczy swiatłowodów się obudzi i stwierdzi no może jednak naprawimy ten kabelek .
Reklamację złożyłem i czekam /mają pewnie milion lat na odpowiedz bo im wolno .Klient poczeka bo jest uwiązany umową jak pies na łańcuchu/.
Mam neostradę od kiedy istnieje ,wcześniej jeszcze na na mega wolny dls i nigdy takiej jazdy nie miałem.
Jak było uszkodzenie to max 48 h i naprawione.Informacja ze strony orange była szybka i wiarygodna.
Nie wiem co się zmieniło w orange ale ta zmiana to wielki minus.
Orange chce technologi 21 wieku ale mentalnie chyba są dalej w 20
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś