Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nicesportspl.com

ROZWIĄZANE
Manito
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Nicesportspl.com

To jest właśnie bardzo ciekawe, i nie zostało klarownie wyjaśnione. Opłaty wystawia i pobiera Orange, informacje o subskrypcji przysyła Orange, pieniądze jako abonament płacę na konto Orange, natomiast w całej sprawie Orange uważa, że za nic nie odpowiada, i nie przyjmuje reklamacji.

Jedyne, co może zrobić Orange to zablokować nam wszystkie usługi elektroniczne, wtedy subskrypcja nie będzie dalej pobierana i będziemy w plecy tylko 20.91 zł.

Na dodatek początkowo Orange oznajmia, że nic nie wie o problemie, a krótkie przeglądanie internetu wystarczy, żeby sprawdzić, iż identyczne praktyki Orange uprawiał w 2016 roku w Hiszpanii.

Jak na razie w moim przypadku nie było żadnego kontaktu od firmy hiszpańskiej, mimo że wysłałem dwa mejle.

Anonim
Nie dotyczy

Nicesportspl.com

Manito napisał(-a):

To jest właśnie bardzo ciekawe, i nie zostało klarownie wyjaśnione. Opłaty wystawia i pobiera Orange, informacje o subskrypcji przysyła Orange, pieniądze jako abonament płacę na konto Orange, natomiast w całej sprawie Orange uważa, że za nic nie odpowiada, i nie przyjmuje reklamacji.

Jedyne, co może zrobić Orange to zablokować nam wszystkie usługi elektroniczne, wtedy subskrypcja nie będzie dalej pobierana i będziemy w plecy tylko 20.91 zł.

Na dodatek początkowo Orange oznajmia, że nic nie wie o problemie, a krótkie przeglądanie internetu wystarczy, żeby sprawdzić, iż identyczne praktyki Orange uprawiał w 2016 roku w Hiszpanii.

Jak na razie w moim przypadku nie było żadnego kontaktu od firmy hiszpańskiej, mimo że wysłałem dwa mejle.

@ManitoMasz racje  to co opisujesz Orange nie chce się przyznać do pobierania pieniędzy  

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

A przeczytaliście regulamin jak to działa?
dytko
Poziom 16, Badacz Przestworzy

Nicesportspl.com

Powiedz jak działa pobieranie pieniędzy bez moje zgody, zlecenia zgodnie z regulaminem. Jeśli możesz to wyjaśnij mi tę kwestię i podaj paragraf, z góry dziękuję.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

Wiadomość zawiera hiperłącze
Przeczytaj wątek od początku. Jeśli na stronie www naciskasz guzik "zamawiam i płacę", to akceptujesz warunki usługi. U mnie co dawałem screeny wcześniej. Sama reklama nie aktywuje usługi, trzeba jeszcze zgodnie z tym co widać tu https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Inna-oferta/page/7/thread-id/1560#U638... zaznaczyć "checkbox" dot. rezygnacji z odstąpienia i dopiero wtedy guzik "zamawiam i płacę" stał się u mnie aktywny. Więc potrzeba było 3 tapnięcia do aktywacji.

Jeśli ktoś nie miał guzika "zamawiam i płacę", to jest pełne prawo do reklamowania. Dostawca usługi (Astral WorldWide) musi trzymać logi takich akcji, jest to do zweryfikowania.
Manito

Nicesportspl.com

Regulamin prywatnej firmy to jedno, prawo danego kraju zawsze jest nadrzędne.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

@Manito: masz rację. Ale polski kodeks cywilny po ostatnich zmianach umożliwia zawieranie umów przez internet. Słowem klucz jest "zamawiam i płacę" dostępne na allegro i w wielu innych serwisach.
dytko
Poziom 16, Badacz Przestworzy

Nicesportspl.com

nie było żadnego guzika zamawiam i płacę, pytam o zgodność z regulaminem potrącania opłaty przez orange z mojego konta bez zlecenia, bez aktywacji usługi. Jeśli mówisz o regulaminie to rozumiem, ze znasz paragraf, który takie prawo daje orange.

Manito

Nicesportspl.com

Umożliwia, ale w przypadku próby oszustwa broni poszkodowanego. Wiesz ile kosztuje miesięczny abonament takiego Eleven Sport i jaka jest oferta? 15 zł miesięcznie. W przypadku "subskrypcji" nie wiadomo czego za 20 zł tygodniowe wałek jest oczywisty. Orange w tym uczestniczy bo ma z tego działkę. Wklejałem powyżej wypowiedzi z forum hiszpańskiego Orange, tam takie wałki robili  w 2016. Nie odnisosłeś się.

Nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi za taką sumę takiej usługi. Kropka.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

I tu są argumenty bez sensu. Są ludzie którzy kupują np. dodatki w grach za kilka stów (można poczytać wątki i na tym forum na ten temat). Każdy ma swój świat i jeśli go stać, to nie ma w tym nic złego. Ważne żeby taka płatność była oznaczona.