Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nicesportspl.com

ROZWIĄZANE
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

Żaden operator nie odpowiada za treści stron internetowych.
Piortr
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy

Nicesportspl.com

W przypadku tej usługi przychodzi sms informujący, że właśnie dopisano ci do faktury 20 zł tygodniowo za usługę, która uruchomiła się w momencie, gdy człowiek zamyka okienko wyskakującej reklamy.

Manito
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Nicesportspl.com

Skoro Orange jest tylko pośrednikiem tej usługi, to na jakiej zasadzie może domagać się zapłaty?

Oczywiście sprawę zgłaszam do UOKiK i nie zamierzam zapłacić za coś, czego nie zamawiałem. Wygląda to na klasyczne wyłudzenie.

Gdyby firma nicesports wpisała nie 20 zł a 2 miliony Orange też doliczyłby mi taką sumę do rachunku?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

Zwróć uwagę, że Orange ma limity i możliwość założenie blokady na tego typu usługi.
Manito

Nicesportspl.com

Taka usługa jak "nicesports" nie istnieje. Próba pobrania opłaty za coś, co nie istnieje, to wykroczenie (przestępstwo). Skoro Orange pośredniczy w czymś takim staje się wspólnikiem.

Orange nie sprawdził, z kim podpisuje umowę na pośrednictwo? Gdybym wziął od kogoś paczkę i za pieniądze zaniósł tą paczkę pod wskazany adres i okazałoby się, że w tej paczce były narkotyki, broń albo bomba, poniósłbym odpowiedzialność karną.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

@Manito: a przeczytałeś regulamin usługi "zapłać z Orange"? Orange nie ingeruje w treść serwisów.

Porównanie do narkotyków jest nie ma miejscu. Chwilowo serwer padł, ale ten serwis służył do pobierania emblematów piłkarskich, można sobie wyszukać kopię w serwisach archiwizujących strony www.
oliwkowy1964
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Nicesportspl.com

Też zgłaszam, gdzie się da, zobaczymy.

Paserstwo i pośrednictwo w kradzieży jest karalne.

Oni liczą właśnie, że za "głupie" 21 zł ludzie odpuszczą.

A tych ludzi są pewnie tysiące, znaleźli sobie sposób na dorabianie ehh.

Manito

Nicesportspl.com

Jakie ma znaczenie regulamin Orange skoro firma bierze udział (poprzez pośrednictwo) w wyłudzaniu pieniędzy? Handlarze dopalaczami też tłumaczą, że sprzedają materiały kolekcjonerskie. Też, jak Orange, mają legalnie zarejestrowaną działalność i zapewne swoje regulaminy.

Ja złożę reklamację i jeśli nie zostanie uznana, powiadomię UOKiK. Nie zamierzam płacić za coś, CO NIE ISTNIEJE. Mam czas powysyłać pisma po urzędach i prokuraturach. Wiem, że Orange ma miliony na prawników, trudno, może nie wygram. Ale będzie musiał im zapłacić dużo więcej niż 20 zł. Ja nie wydam nic.

Poza tym trochę się zmieniło ostatnio w Polsce podejście państwa do zagranicznych firm wyłudzających pieniądze od obywateli. Sam jestem ciekawy jak to się dalej potoczy.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Nicesportspl.com

Wiadomość zawiera hiperłącze
Okej, to podziel się również odpowiedzią z UOKIK. Wszyscy o tym wiedzą. UOKIK też informuje o tym na swojej stronie https://www.uokik.gov.pl/faq_telefonia_komorkowa.php#faq1336

Warto czytać w internecie co się kilka.
Manito

Nicesportspl.com

Link, który podesłałeś dotyczy telefonii komórkowej i połączeń z numerami o podwyższonej płatności w tym SMS-ów. To w ogóle nie ma nic wspólnego z tematem tego wątku.