Nie można wyświetlić tego widżeta.

Nicesportspl.com

ROZWIĄZANE

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32841
  • 39256
  • 1392

Nicesportspl.com

Żaden operator nie odpowiada za treści stron internetowych.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 7
  • 1
  • 0

Nicesportspl.com

W przypadku tej usługi przychodzi sms informujący, że właśnie dopisano ci do faktury 20 zł tygodniowo za usługę, która uruchomiła się w momencie, gdy człowiek zamyka okienko wyskakującej reklamy.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 74
  • 15
  • 0

Nicesportspl.com

Skoro Orange jest tylko pośrednikiem tej usługi, to na jakiej zasadzie może domagać się zapłaty?

Oczywiście sprawę zgłaszam do UOKiK i nie zamierzam zapłacić za coś, czego nie zamawiałem. Wygląda to na klasyczne wyłudzenie.

Gdyby firma nicesports wpisała nie 20 zł a 2 miliony Orange też doliczyłby mi taką sumę do rachunku?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32841
  • 39256
  • 1392

Nicesportspl.com

Zwróć uwagę, że Orange ma limity i możliwość założenie blokady na tego typu usługi.

• 74
  • 15
  • 0

Nicesportspl.com

Taka usługa jak "nicesports" nie istnieje. Próba pobrania opłaty za coś, co nie istnieje, to wykroczenie (przestępstwo). Skoro Orange pośredniczy w czymś takim staje się wspólnikiem.

Orange nie sprawdził, z kim podpisuje umowę na pośrednictwo? Gdybym wziął od kogoś paczkę i za pieniądze zaniósł tą paczkę pod wskazany adres i okazałoby się, że w tej paczce były narkotyki, broń albo bomba, poniósłbym odpowiedzialność karną.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32841
  • 39256
  • 1392

Nicesportspl.com

@Manito: a przeczytałeś regulamin usługi "zapłać z Orange"? Orange nie ingeruje w treść serwisów.

Porównanie do narkotyków jest nie ma miejscu. Chwilowo serwer padł, ale ten serwis służył do pobierania emblematów piłkarskich, można sobie wyszukać kopię w serwisach archiwizujących strony www.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 15
  • 7
  • 0

Nicesportspl.com

Też zgłaszam, gdzie się da, zobaczymy.

Paserstwo i pośrednictwo w kradzieży jest karalne.

Oni liczą właśnie, że za "głupie" 21 zł ludzie odpuszczą.

A tych ludzi są pewnie tysiące, znaleźli sobie sposób na dorabianie ehh.

• 74
  • 15
  • 0

Nicesportspl.com

Jakie ma znaczenie regulamin Orange skoro firma bierze udział (poprzez pośrednictwo) w wyłudzaniu pieniędzy? Handlarze dopalaczami też tłumaczą, że sprzedają materiały kolekcjonerskie. Też, jak Orange, mają legalnie zarejestrowaną działalność i zapewne swoje regulaminy.

Ja złożę reklamację i jeśli nie zostanie uznana, powiadomię UOKiK. Nie zamierzam płacić za coś, CO NIE ISTNIEJE. Mam czas powysyłać pisma po urzędach i prokuraturach. Wiem, że Orange ma miliony na prawników, trudno, może nie wygram. Ale będzie musiał im zapłacić dużo więcej niż 20 zł. Ja nie wydam nic.

Poza tym trochę się zmieniło ostatnio w Polsce podejście państwa do zagranicznych firm wyłudzających pieniądze od obywateli. Sam jestem ciekawy jak to się dalej potoczy.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32841
  • 39256
  • 1392

Nicesportspl.com

Okej, to podziel się również odpowiedzią z UOKIK. Wszyscy o tym wiedzą. UOKIK też informuje o tym na swojej stronie https://www.uokik.gov.pl/faq_telefonia_komorkowa.php#faq1336

Warto czytać w internecie co się kilka.

• 74
  • 15
  • 0

Nicesportspl.com

Link, który podesłałeś dotyczy telefonii komórkowej i połączeń z numerami o podwyższonej płatności w tym SMS-ów. To w ogóle nie ma nic wspólnego z tematem tego wątku.