- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
W przypadku tej usługi przychodzi sms informujący, że właśnie dopisano ci do faktury 20 zł tygodniowo za usługę, która uruchomiła się w momencie, gdy człowiek zamyka okienko wyskakującej reklamy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Skoro Orange jest tylko pośrednikiem tej usługi, to na jakiej zasadzie może domagać się zapłaty?
Oczywiście sprawę zgłaszam do UOKiK i nie zamierzam zapłacić za coś, czego nie zamawiałem. Wygląda to na klasyczne wyłudzenie.
Gdyby firma nicesports wpisała nie 20 zł a 2 miliony Orange też doliczyłby mi taką sumę do rachunku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Taka usługa jak "nicesports" nie istnieje. Próba pobrania opłaty za coś, co nie istnieje, to wykroczenie (przestępstwo). Skoro Orange pośredniczy w czymś takim staje się wspólnikiem.
Orange nie sprawdził, z kim podpisuje umowę na pośrednictwo? Gdybym wziął od kogoś paczkę i za pieniądze zaniósł tą paczkę pod wskazany adres i okazałoby się, że w tej paczce były narkotyki, broń albo bomba, poniósłbym odpowiedzialność karną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Porównanie do narkotyków jest nie ma miejscu. Chwilowo serwer padł, ale ten serwis służył do pobierania emblematów piłkarskich, można sobie wyszukać kopię w serwisach archiwizujących strony www.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Też zgłaszam, gdzie się da, zobaczymy.
Paserstwo i pośrednictwo w kradzieży jest karalne.
Oni liczą właśnie, że za "głupie" 21 zł ludzie odpuszczą.
A tych ludzi są pewnie tysiące, znaleźli sobie sposób na dorabianie ehh.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Jakie ma znaczenie regulamin Orange skoro firma bierze udział (poprzez pośrednictwo) w wyłudzaniu pieniędzy? Handlarze dopalaczami też tłumaczą, że sprzedają materiały kolekcjonerskie. Też, jak Orange, mają legalnie zarejestrowaną działalność i zapewne swoje regulaminy.
Ja złożę reklamację i jeśli nie zostanie uznana, powiadomię UOKiK. Nie zamierzam płacić za coś, CO NIE ISTNIEJE. Mam czas powysyłać pisma po urzędach i prokuraturach. Wiem, że Orange ma miliony na prawników, trudno, może nie wygram. Ale będzie musiał im zapłacić dużo więcej niż 20 zł. Ja nie wydam nic.
Poza tym trochę się zmieniło ostatnio w Polsce podejście państwa do zagranicznych firm wyłudzających pieniądze od obywateli. Sam jestem ciekawy jak to się dalej potoczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Warto czytać w internecie co się kilka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nicesportspl.com
Link, który podesłałeś dotyczy telefonii komórkowej i połączeń z numerami o podwyższonej płatności w tym SMS-ów. To w ogóle nie ma nic wspólnego z tematem tego wątku.