- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
Nie wiem czy czytaliście wywiad na telko.in http://www.telko.in/orange-w-piec-lat-decyzja-o-migracji-do-all-ip,0 ?
Może i u nas zrobimy dyskusję. Ktoś z Was korzysta jeszcze z klasycznego telefonu analogowego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
W domu przesiadłem się już na VoIP, ale w pracy tradycja trzyma się mocno, chociaż mamy też ISDN... Więc jeśli ISDN jest przeszkodą, Orange powinno wyjść do klientów korzystających z tej technologii z ofertą "która przemówi" za przesiadką na VoIP...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
Też nie wiem, ale rozumiesz @Piotrekk85, czasem większy efekt daje gdy Orange zaproponuje, np na piśmie, niż żeby pracownik sam "szukał rozwiązania", przekonał szefa... i "załatwił" przesiadkę w Orange...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
Moi rodzice od ok 25 lat mają telefon analogowy stacjonarny 🙂 U rodziców mam też neo 80 mb/s. Do centrali mam jakieś 70 metrów 🙂 80 ciągnie bez problemu 🙂 Na swoich śmieciach mam net od UPC. Marzyłem o Internecie od Orange, ale.......moją miłość przykuciła opłata za utrzymanie łącza. Od 3 miesięcy mam w bloku FTTH 🙂 Więc za jakiś czas będę miał swoje 300 mb/s 🙂 Zastanawiam się tylko nad jednym - utrzymanie miedzi kosztuje a światłowodu nie?? Co do ofert stacjonarnych - trzeba je zreanimować - jeżeli w prepaidzie możemy mieć za 28 zł no limit do wszystkich to zróbmy to samo w ofertach stacjonarnych - dobra reklama i ludzie starsi wrócą do telefonów stacjonarnch - osoby starsze nie lubią telefonów komórkowych ponieważ ich obsług asprawi aim wiele trudności, a telefon stacjonarny w swojej obsłudze jest baardzo prosty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
Ale POTS mówiąc wprost "żre prąd" - to internetu musisz mieć router/modem, który sam zasilasz (Ty płacisz za prąd do niego), do analogu to nie jest potrzebne (chyba że aparat jest rozbudowany).
Z drugiej strony miejsca na centrali. Może @Artur nam załatwi relację z jakiejś centrali, choć kiedyś na blogu orangowym była z bardzo archaicznej 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
@Piotrekk85 czy ja kiedy kolwiek napisałem że jesteś po drugiej stronie 😜 Wydaje mi się ze w wielu kwestiach raczej mieliśmy podobne zdanie. Wiem że analog zjada prąd, ale.......uważam osobiście że opłata za utrzymanie łącza jest za wysoka, ja bym zaakceptowal np kwotę 10 zł 🙂 Rozumiem że utrzymanie sieci kosztuje, ale za 30 zł to ja mam u konkurencji Internet bez dodatkowych kosztów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
Nie wiem czy wiesz, że aby wprowadzić nową promocję na NEO Orange musi prosić UKE o zgodę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Koniec POTS?
U mnie też jest telefon stacjonarny analogowy, ale głównie ze względu, że i tak musiałbym ponosić opłatę w granicach 30 zł w związku z posiadaniem Neostrady. Niestety nie mam innej możliwości wyboru internetu stacjonarnego. Również uważam, że opłata za utrzymanie łącza jest zbyt wysoka, a oferta stacjonarna po prostu słaba jak na kwotę abonamentu. Zapewne nie doczeka się już odświeżenia, bo liczba klientów spada, a usługa generuje mniejsze przychody.