Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Orange Voip wyłącza dzwonek telefonu

Patryk88
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Aplikacja OrangeVoip wyłącza dzwonek telefonu

Nareszcie bo aplikacja jest uzywana uzywam jej na 2 tel.Emotikon: Szczęśliwy i musi działac dobrze

Highlighted
Artur
Poziom 33, Ekspert Galaktyczny

Mam dwie wiadomości: dobrą i... "mniej dobrą", ale po kolei:

Słuchamy Was i wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom - dzięki Wam błąd został rozpoznany, programiści już wiedzą, jak go naprawić i zostanie naprawiony. To ta dobra wiadomość.

Ponieważ telefon może zadzwonić, gdy prowadzicie rozmowę przez aplikację to aby nie "huknąć" Wam do ucha, gdy trzymacie telefon przy głowie - aplikacja musi wyciszać dzwonek w trakcie prowadzenia przez nią rozmowy. No i niestety, w przypadku niektórych wersji systemu czy też urządzeń nie udaje się przywrócić dzwonka po jego wyciszeniu.

"Mniej dobra wiadomość" jest taka, że napisanie poprawki i jej opublikowanie jest szacowane na okres... od 3 do 6 miesięcy od teraz. Przepraszamy i możemy już tylko prosić Was o cierpliwość.

A przy okazji - jest szansa, że na początku przyszłego roku będziemy mogli udostępnić Wam do testów podobną aplikację dla usług mobilnych, ale o tym będziemy mogli powiedzieć więcej dopiero za kilka tygodni ;-)

Patryk88
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Miło ale strasznie długo będą to rozwiązywać. Przecież to można zrobić szybko. Mało tego ta aplikacja wycisza dzwonek obrazu po włączeniu a nie jak ktoś dzwoni.
Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

@Artur... początek roku - najpóźniej koniec pierwszego kwartału ?? Wiesz że ja wchodzę w testy ... możesz mnie wpisać na listę hard user - crash tester do każdych FUTów, gdzie potrzeba takich typów jak ja.

Artur

Patryk88 napisał(-a):
Miło ale strasznie długo będą to rozwiązywać. Przecież to można zrobić szybko. Mało tego ta aplikacja wycisza dzwonek obrazu po włączeniu a nie jak ktoś dzwoni.

Mogłem coś pokręcić jeśli chodzi o wyjaśnienie problemu, za to nasi programiści na pewno nic nie pokręcą Emotikon: Szczęśliwy Niestety mają też dużo innych zadań, więc Orange Voip musi poczekać w kolejce...

@Misiek62, super, że na Ciebie zawsze można liczyć Emotikon: Szczęśliwy Gdy tylko wejdziemy w fazę testów to będę o Tobie pamiętał.

Gregrin
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze

Patryk88 napisał(-a):
ta aplikacja wycisza dzwonek obrazu po włączeniu a nie jak ktoś dzwoni.

Sprobuj aplikacji Sound Profile. Ja jej uzywam do wyciszania tel o okreslonych porach i zauwazylem ze wymusza ona swoje ustawienia na systemie gdy zmienia sie cos poza nia. Moze zmiany innej aplikacji tez bedzie "korygowac". https://play.google.com/store/apps/details?id=Orion.Soft&hl=pl

PS.

Artur napisał(-a):

Gdy tylko wejdziemy w fazę testów to będę o Tobie pamiętał.

Jak coś to tez chętnie pisze się na testy Emotikon: Mrugający

Artur

Ok! Emotikon: Szczęśliwy Wstępnie testy będą w okresie luty-marzec, dam Wam znać, gdy już będą potwierdzone Emotikon: Szczęśliwy
Misiek62

@Artur, @Wtorek, dzisiaj znowu zainstalowałem sobie Orange VoIP na mojej "słuchawce" ... telefon dla oszczędności baterii mam z wygaszaczem... traf chciał dzwonił ktoś do mnie na domowy (jestem w pracy) ... i chciałem odebrać, ale praktycznie nie dałem rady, bo sygnalizacja połączenia migała mi przez ekran blokujący co uniemożliwiło odblokowanie - niestety używam blokady hasłem, żeby mi w kieszeni się "samo nie odblokowywało i łączyło, nie daj ... nie wiadomo z kim" ... więc ani odblokować ani przesunąć "zielonej słuchawki" nie mogłem Emotikon: Smutny ... może przed nowymi wersjami ktoś to przetestuje... Jakby co to mój phon to Sony M4 Aqua. Wersja Android 5.0 poziom poprawek zabezpieczeń Androida 2015-11-01 Emotikon: Mrugający  jeśli jeszcze jakieś info się przyda oczywiście służę Emotikon: Bardzo szczęśliwy

Chyba nie przesadziłem otagowując Wtorka Emotikon: Mrugający daaaaaawno się nie odzywał... to może tym go zmobilizuję, nawet jeśli ta apka to nie jego działka Emotikon: Mrugający

Wiktor
Poziom 46, Zespół Nasz Orange

Wiadomość zawiera obraz

Misiek62 napisał:

telefon dla oszczędności baterii mam z wygaszaczem... (...) i chciałem odebrać, ale praktycznie nie dałem rady, bo sygnalizacja połączenia migała mi przez ekran blokujący co uniemożliwiło odblokowanie - niestety używam blokady hasłem, żeby mi w kieszeni się "samo nie odblokowywało i łączyło, nie daj ... nie wiadomo z kim" ... więc ani odblokować ani przesunąć "zielonej słuchawki" nie mogłem Emotikon: Smutny ... może przed nowymi wersjami ktoś to przetestuje... Jakby co to mój phon to Sony M4 Aqua. Wersja Android 5.0 poziom poprawek zabezpieczeń Androida 2015-11-01 Emotikon: Mrugający  jeśli jeszcze jakieś info się przyda oczywiście służę Emotikon: Bardzo szczęśliwy

@Misiek62

Zrobiłem test u siebie Emotikon: Szczęśliwy. Aparat: Huawei P9 na Android 6.0. Ustawiona blokada ekranu. Na 'zieloną słuchawkę' należy nacisnąć. Połączenie odebrałem:

Orange VoIP.png

To raczej kwestia indywidualnych ustawień na Twoim aparacie.

Misiek62

Dzięki @Wiktorze Emotikon: Szczęśliwy nie będę specjalnie wywoływał połączenia żeby przetestować jak u mnie się to sprawdzi... ale to miganie mi przeszkadzało. Pewnie masz rację że duże znaczenie mają indywidualne ustawienia.... do tego jakieś "osobnicze" zachowania konkretnego modelu... i marki.

Dopóki znowu nie odinstaluję apki, postaram się zapamiętać Twoją podpowiedź i spróbować czy zadziała Emotikon: Bardzo szczęśliwy

a odinstalowywanie robię gdy mi system "krzyczy" że ma mało pamięci i nie chce czegoś zaktualizować.

Update, w nawiązaniu do tematu... apka nadal przerzuca status dźwięku na "cichy" Emotikon: Smutny