- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
Pokaż parametry z routera po tym restarcie, miałeś w ogóle rozłączenie neta po tym?
Wykonaj też tracert do np. wp.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
Powiem tak, śmiech na sali. Technik skrócił mi prędkość z 11-12Mb do 3.
Mówił, że na 7, więc się zgodziłem, oczywiście w celu poprawienia pingu. I co? nic, ping jest jeszcze gorszy, a prędkość no wyobrazcie sobie z 11 do 3, w dodatku zostałem przez niego oszukany. Dzwoniłem oczywiście do nich, żeby mi ustawili tak jak było, ale powiedzieli, że im to zajmie do 10 dni. Serio, popełniłem błąd podpisując umowę i będę odradzał każdemu tą ''firme''
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
Zjechane z prędkością i to się powinno piąć w górę. Jak to teraz wygląda?
Nie ma instrukcji jak to się robi, żeby sobie poczytać klient się wkurza technicy nie przekazują co robią i dlaczego tak to robią. I to tak "dziadostwo" działa.
Praktycznie może być tak, że DLM nie będzie chciał ustawiać mniejszego pingu bez drastycznie przyciętej prędkości. U mnie trenowałem to swego czasu na swojej linii mnie ustawiało 35ms najmniej tak automat uśredniał po okresie stabilizacji na poprzedniej karcie. Jeszcze jest kwestia samych kart DSLAM, ale na forum to musiał by się technik wypowiadać na temat co jak powinno wyglądać i co z czego wynika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
Czy moja laicka wiedza w temacie da komuś możliwość wypowiedzenia się na test zrobiony przeze mnie dzisiaj? "Z czym to się je?" Mam 10 neo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
burebusek napisał(-a):Czy moja laicka wiedza w temacie da komuś możliwość wypowiedzenia się na test zrobiony przeze mnie dzisiaj? "Z czym to się je?" Mam 10 neo.
@Anonim wygląda na to, że PING masz niestety wysoki, ale ... jeżeli nie grasz w żadne sieciówki, gdzie prędkość reakcji na zmiany na serwerze jest istotna dla przetrwania 😉 .. i nie odczuwasz dyskomfortu w prędkości ładowania się stron itp. to nie darł bym szat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
@Anonim trochę spory ping 48ms jak dla Neostrady zobacz jak wygłąda przez komende cmd ping -t wp.pl ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
vdsl2 napisał(-a):@burebusek trochę spory ping 48ms jak dla Neostrady zobacz jak wygłąda przez komende cmd ping -t wp.pl ?
@Anonim, tak wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoki ping
@burebusek wygląda na to, że PING masz niestety wysoki, ale ... jeżeli nie grasz w żadne sieciówki, gdzie prędkość reakcji na zmiany na serwerze jest istotna dla przetrwania 😉 .. i nie odczuwasz dyskomfortu w prędkości ładowania się stron itp. to nie darł bym szat.
@Misiek62, dzięki wielkie. Tobie @Anonim też dziękuję. Nie gram i tylko strony MO oraz NO dłużej wczytuje. Nie przeszkadza mi, bo szczęśliwi emeryci czasu nie liczą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś