neostrada do 80 mb/s packet loss, wolne działanie oraz rozłączanie internetu

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Witam od jakiegos czasu mój internet zaczął działać fatalnie... jest to opcja neostrady do 80mb/s z modemem funbox 2.0 podlaczona kablem ethernet...w grach kazdy sie teleportuje, strony się ladują bardzo wolno oraz czesto nie ma internetu, mam wymuszone polaczenie ipv4 ponizej wrzucam wyniki z wintmr oraz bledy xdsl, czy da sie cos zrobic?   napisalem na czacie max i faktycznie wykryl problemy z moim internetem i utworzyl zlecenie

Zrzut ekranu 2026-07-04 191927.pngZrzut ekranu 2026-07-04 160201.png

5 ODPOW. 5

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5633
  • 19857
  • 187

Skoro MAX utworzył zlecenie wypada poczekać na interwencję technika.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3291
  • 17701
  • 86

@turtledck przy takich problemach z Internetem, od razu zgłoszenie trzeba zrobić, ewidentna usterka, technik to naprawi, nie grzeb w ustawieniach FunBox 2.0 😉

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16167
  • 67292
  • 871

@turtledck  2 godziny i 40 błędów to sporo, ale warto zerknąć, czy przyrastają w czasie.

To dziwne, bo SNR jest bardzo wysoki, co właśnie nie powinno generować błędów. 

Technik zacznie od resetu portu i jeśli pozostałe parametry łącza są w normie ( SNR w up, brak przyrostu błędów i tłumienie do 17dB) , to może to wskazywać na port...

Masz wysoką synchronizację, co wskazuje na krótką linię, czyli do 200-300m. 

Wiele sprzeczności...

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 6
  • 0

Po jakim czasie najlepiej sprawdzić te błędy jeszcze raz ? dzisiaj np jest tyle samo co wczoraj i już nie rozłącza internetu oraz spike w grach ustały a skrzynka telefoniczna jest ze 100 m ode mnie tylko ostatnio tam kopali płot mogli cos przekopac ? dodam że po tym jak max utworzył zgloszenie nastopilo kilka przerw w dostawie internetu jakby 5min 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9658
  • 40033
  • 330

Czyli pewnie naprawili. Jeśli błędów nie przybywa, to pozostałe parametry linii masz wzorowe, gdyby coś uszkodzili na linii to synchronizacja wyglądałaby znacznie gorzej.
Myślę że problem masz z głowy. Nie resetuj modemu bez powodu.