- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IPSEC Problem Forza Horizon4
Cześć,
Przychodzę na forum po trzech dniach udręki z NAT'em. W wielkim skrócie z umiarkowanego natu chciałem przejść na otwarty. Udało mi się to po wykupieniu pakietu VPN w Orange. Lecz gra wciąż nie działała w trybie online. Zaktualizowałem windowsa i miałem problem z Teredo - udało mi się go rozwiązać. No i mam NAT na otwarty i wszystkie łączności z serwerami są poprawne. Wszystko gra, tylko forza dalej sprawia problem (wrzucam screena) - wie ktoś może jak to naprawić?
Po trzech dniach człowiekowi na prawdę się już nie chce.
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc :).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuj pousuwać foldery cache Forzy z ukrytego folderu ProgramData na dysku C:, może coś pamiętają z Twojego starego połączenia.
Oraz próbowałeś to? https://forum.drivecenter.pl/viewtopic.php?f=307&t=4822
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest wina gry czy Xbox Live tylko Funboxa ! mam dokładnie podobny problem.
Stary Funbox 3.0 - Teredo zablokowany, NAT umiarkowany. Xbox Live działa i tryb online w Forza Horizon 3,4, 5 działa.
Nowy Funbox 6 - Teredo zablokowany, NAT zablokowany. Xbox Live nie działa i tryb online w Forza Horizon 3,4,5 nie działa.
Nic nie blokuje pod Windows 10, wymagane porty otwarte, filtracja w Funboxie 6 domyślna Średnia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tym temacie to nie może być wina Funboxa bo OP nie ma Funboxa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli gra korzysta z IPSec to oczywiście że może nie działać ponieważ część BTS Orange nie puszcza protokołu IPSec....problem znany od lat na mobilnym internecie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wyjaśnij dlaczego funbox 3.0 nie blokuje xbox live, a funbox 6.0 blokuje xbox live ? niezależnie czy komp jest podpięty po Lanie czy Wi-Fi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@R84MKnapisał(-a)To wyjaśnij dlaczego funbox 3.0 nie blokuje xbox live, a funbox 6.0 blokuje xbox live ? niezależnie czy komp jest podpięty po Lanie czy Wi-Fi.
W tym temacie nie ma mowy o funboxie bo OP nie ma funboxa. Co funbox blokuje a czego nie blokuje nie ma nic do rzeczy z tym tematem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może jestem ślepy ale nigdzie nie ma wzmianki jaki router ma autor wątka więc zakładam że funbox.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro OP wykupił pakiet VPN Orange to znaczy że ma internet w wersji mobilnej. Funbox dają tylko do wersji kablowych.