EA FC 26 na internecie mobilnym 5G. Nie dobiera rywali. Co zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 24
  • 65
  • 0

Cześć 

Czy ktoś z tu obecnych gra w nową grę od EA ? Mam pytania odnośnie połączenia i dobierania rywali?

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech. 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1538
  • 4

No widzisz, zgłoś to do EA na forum albo sprawdz czy nie ma tematu w/w na ich forum

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

23 ODPOW. 23

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40635
  • 1403

EA FC 26 internet mobilny 5g

Jeśli nie możesz grać sieciowo, potrzebujesz Orange VPN jak w innych grach od EA.

• 24
  • 65
  • 0

@Piotrekk85napisał(-a)
Jeśli nie możesz grać sieciowo, potrzebujesz Orange VPN jak w innych grach od EA.

Grać można ale chodzi o kwestie dobierania przeciwników , może 1 na 20 jest z Polski a reszta to niemcy,Francja,Szwecja, Włochy .... Jest wybrana opcja matchamkingu wg przybliżonej lokalizacji i nic to nie daje , w Orange na kartę nie można wykupić Orange vpn i zastanawiam się czy to w abonamencie by pomogło 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33090
  • 40635
  • 1403

To akurat nie problem internetu, a producenta gry.

Napisz do supportu gry podając swój ip i może coś zmienią. Od strony Orange nic tu nie zmienisz.

• 424
  • 1538
  • 4

Co się spodziewasz po EA, skoro oni zawsze mają błędy w swoich produkcjach z serii FIFA/FC 😉 Nic nie zmieniają oprócz nowych transferów i brandingu i nadal są błędy (nawet ich więcej). Powodzenia w tej denerwującej grze 😉

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Orange czasem prowadzi routing przez Niemcy i gra gubi lokalizację.

• 24
  • 65
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Czy opcja Orange vpn tu by pomogła ??

• 24
  • 65
  • 0

• @deestnapisał(-a)

Co się spodziewasz po EA, skoro oni zawsze mają błędy w swoich produkcjach z serii FIFA/FC 😉 Nic nie zmieniają oprócz nowych transferów i brandingu i nadal są błędy (nawet ich więcej). Powodzenia w tej denerwującej grze 😉

Błędy ,wylewy i niedociągnięcia to wiem ale dlaczego mimo włączenia opcji przybliżonej lokalizacji wyszukuje mi graczy głównie z zagranicy ....

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

@karmelowynapisał(-a)

@atlas_cudownapisał(-a)

Czy opcja Orange vpn tu by pomogła ??

VPN mógłby pomóc ale osobiście znam tylko jeden , który propaguje prawidłowo geolokalizację. A jeżeli masz na myśli VPN od Orange to w sumie nie wiem. Nie mam z nim doświadczenia. Ten VPN od Orange działa troszkę inaczej niż klasyczny . On ma na celu uzyskania publicznego IP a nie prawidłowego routingu. Ale za 7 zł myślę że można sprawdzić...

• 424
  • 1538
  • 4

Wiesz co, najlepszym testem będzie sprawdzenie jak wygląda u innej sieci operatora. Idź kup starter w żabce, zarejestruj go i włóż do routera i sprawdź jak będzie dobierało. Jeżeli będzie dobierało tak samo jak na Orangeu - zgłoś do EA, jak nie - zgłoś do Orange (pamiętaj, że mogło to zostać zalatane, więc spróbuj jeszcze rozegrać parę gier na Orangeu)