- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
EA FC 26 internet mobilny 5g
Jaki VPN po mógłby twoim zdaniem ?
@atlas_cudownapisał(-a)
@karmelowynapisał(-a)
@atlas_cudownapisał(-a)Orange czasem prowadzi routing przez Niemcy i gra gubi lokalizację.
Czy opcja Orange vpn tu by pomogła ??
VPN mógłby pomóc ale osobiście znam tylko jeden , który propaguje prawidłowo geolokalizację. A jeżeli masz na myśli VPN od Orange to w sumie nie wiem. Nie mam z nim doświadczenia. Ten VPN od Orange działa troszkę inaczej niż klasyczny . On ma na celu uzyskania publicznego IP a nie prawidłowego routingu. Ale za 7 zł myślę że można sprawdzić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja używam https://vpnonline.pl/ . Jedyną wadą jest to , że na protokole OpenVPN nie przekracza 100Mbps. Są serwery UPC, Atman i wiele innych. Zaletą jest to , że jeśli jest napisane, że serwer w Warszawie, to naprawdę geolokalizacja wskazuje Warszawe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Ja używam https://vpnonline.pl/ . Jedyną wadą jest to , że na protokole OpenVPN nie przekracza 100Mbps. Są serwery UPC, Atman i wiele innych. Zaletą jest to , że jeśli jest napisane, że serwer w Warszawie, to naprawdę geolokalizacja wskazuje Warszawe.
Orientujesz się czy na routerze ZTE 3000 da się to uruchomić z opcji klient VPN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam pojęcia, ale jeżeli grasz a kompie to możesz bezpośrednio na nim załączyć VPN. A jeżeli chcesz na routerze to musisz poszukać opcji VPN Client. Ja na twoim miejscu sprawdziłbym VPN od Orange. Jest dużo tańszy i nie wymaga żadnego klienta VPN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Nie mam pojęcia, ale jeżeli grasz a kompie to możesz bezpośrednio na nim załączyć VPN. A jeżeli chcesz na routerze to musisz poszukać opcji VPN Client. Ja na twoim miejscu sprawdziłbym VPN od Orange. Jest dużo tańszy i nie wymaga żadnego klienta VPN.
Gram na PS5 i musi iść przez router , mam starter na kartę i nie ma opcji VPN od Orange .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przez lata grałem w ultimate team - już z tym skończyłem (prawie) - i używałem do tego internetu mobilnego od Orange. Korzystałem przy tym z usługi orange vpn, czyli możliwości uzyskania publicznego IP - dzięki temu miałem NAT otwarty i ułatwiało to hosting meczów online. Gra działa jednak bez większych przeszkód dla meczów online bez konieczności wykupywania usługi publicznego IP.
Moje uwagi wujka dobra rada:
- Jeśli masz ambicje, dzięki szlifowaniu umiejętności wygrania kiedyś kompletu meczów w fut champions, to weź pod uwagę, że internet mobilny się do tej gry na profesjonalnym poziomie nie nadaje ze względu na zbyt wysokie pingi, opóźnienia prowokujące wylewy w grze etc. Nie zmieni tego publiczny IP (orange vpn). Chociaż też wysokie pingi trafiają się teraz w tej grze na światłowodzie. Mnie zawsze bardziej bawiło gromadzenie milionów z handlu a w fifie 18 pod koniec sezonu byłem nawet w 100 graczy na świecie na xbox pod względem wysokości zysków na rynku transferowym. Jeśli nie jesteś w stanie mieć światłowodu pozostaje zaakceptowanie tego co jest. A nawet na mobilnym coś tam da się wygrać
- Nie liczyłbym na to, że usługa orange vpn znacznie cokolwiek poprawi. W sytuacji korzystania z internetu mobilnego istotne będzie ustawienie routera/modemu tak aby złapać jak najlepszy zasięg, konsolę z routerem połączyć przewodem, tak samo pada podłączyć przewodem do konsoli. Tym bardziej ważne, żeby nie był to jakiś byle jaki, randomowy router ale taki, który zapewni stabilne połączenie
- Zgłaszanie czegokolwiek w sprawie tej gry do orange albo EA jest całkowicie bezcelowe
- Zastanawiające, że łączy cię tak często z Europą Zach. Nie podejmuję się typowania co jest tego przyczyną. U mnie - także bez publicznego IP - orientacyjnie połowa to Polacy, a reszta to rozpoznając po nazwach najczęściej Ukraina, Węgry, Rumunia. Mentalność graczy z UKr, Węgr, Rum sprawia, że chyba wolałbym grać z Niemcami.
- Sensowne będzie sprawdzenie jak dobierze przeciwników przez internet prepaidowy z innej sieci
- Podstawą jest jednak połączenie przez światłowód
- Powodzenia w grze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karmelowynapisał(-a)
@atlas_cudownapisał(-a)
Nie mam pojęcia, ale jeżeli grasz a kompie to możesz bezpośrednio na nim załączyć VPN. A jeżeli chcesz na routerze to musisz poszukać opcji VPN Client. Ja na twoim miejscu sprawdziłbym VPN od Orange. Jest dużo tańszy i nie wymaga żadnego klienta VPN.
Gram na PS5 i musi iść przez router , mam starter na kartę i nie ma opcji VPN od Orange .
Jasna sprawa. To jeszcze proponuję zmianę publicznego IP ( za NATem) , poprzez edycję APN. Jeżeli korzystasz z IPv4 to zmień APN na Ipv6, a jeżeli obecnie masz masz ipv6 to zmień na IPv4. Taka zmiana pozwoli uzyskać IP z zupełnie innej puli, być może niekojarzonej z Niemcami. Nie gwarantuje sukcesu, ale a nuż się uda... Zwłaszcza że to nic nie kosztuje, a zmienisz tylko 2 parametry w ustawieniach APN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za odp. Niestety w 21r podczas zmiany miejsca zamieszkania , sprawdzałem i mój adres był w planach nexery na światłowód , widziałem nawet gości go kładli przy głównej ulicy i pytałem czy w "bok" też ciągną , powiedzieli że do słupa , robią rozgałęzienie i idą w "moją" uliczkę.... Niestety po 3 miesiącach ktoś się rozmyślił i wszystkie poboczne adresy wypadły z planów nexery , niby załapaliśmy się na 3 nabór KPO ale ostatnio mi odpisali że nikt nie podpisał na nas umowy.... Dowiadywaliśmy się nawet prywatnie ok 20/25 domów + kolejne które się budują , niestety gość przyjechał sprawdził i mówił że 1km światłowodu ze słupami i wszystkim to ponad 100tys (nie bardzo wiem z czego to wynika) i tym sposobem jestem zmuszony do internetu mobilnego. Orange 1km dalej w linii prostej uruchomiło 5G w paśmie C 3500 i kupiłem nawet nowy modem zewnętrzny MC889A PRO , ustawiłem wszystko ładnie , ping na speedtestach w granicach 16-20ms , prędkości 600/150 więc jest przyzwoicie , niestety w fifie cyrk i łącznie z graczami z zagranicy .... Szukam jakiegoś sposobu na poprawę , kupiłem wczoraj na test vpnonline z polecenia @atlas_cudow , włączyłem to na routerze , serwer warszawa , ping wzrósł i prędkości drastycznie spadły a dalej łączy mnie głownie z niemcami.............
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zapewne użyłeś protokołu OpenVPN. Taki urok tego protokołu, że jest dość wolny. Trochę pomaga wyłączenie szyfrowania... Jakie IP masz z VPN i którego serwera użyłeś?