Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 266
  • 983
  • 4

@Janwoj111 Próbowałeś odpiąć soundbar i uruchomić dekoder i TV bez. Czy tak się dzieje? U mnie jest tak że gdy mam podpięty soundbar to po włączeniu też kilkakrotnie pojawia mi się czarny ekran dopóki nie ustabilizuje się łącze HDMI-eARC. Gdy odepnę soundbar sprzęt reaguje natychmiast bez żadnych szopek. Spróbuj bez soundbara uruchomić, może coś nie haczy?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 41
  • 206
  • 1

@janio1 I właśnie o ten bug łączności HDMI dekodera i TV z ostatniej aktualizacji wszystko się rozbija. Mam na TV A14 i mimo, że powinno być to kompatybilne z A14 na dekoderze też mam mały problem. Na szczęście pokazuje się on tylko przy uruchamianiu zestawu TV+dek+soundbar. Jest to okienko z komunikatem z TV do jakiego portu mam podpięty soundbar ( HDMI eARC ) 😂 Poza tym dek hula.

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 21
  • 115
  • 0

@Matt11 Na 4 stronie pisałem, że mam taką przypadłość z soundbarem, że od czasu do czasu wyłącza się dźwięk nadawany z niego i przełącza się na głośniki wewnętrzne. Taka sytuacja występowała również wtedy kiedy jeszcze nie byłem w Orange. Teraz tylko zauważyłem, że jak w dekoderze włączyłem funkcję HDMI-CEC w zakładce Wyświetlacz + dźwięk a następnie HDMI to przy wyłączeniu się dźwięku z soundbara przejście na dźwięk wewnętrzny odbywa się z opóźnieniem klikusekundowym wypełnionym czarnym ekranem. Natomiast jak funkcja HDMI-CEC jest wyłączona to przejście jest płynne z głośników zewnętrznych na wewnętrzne. Przyczyna wyłączania głośników zewnętrznych jak na razie nie jest mi znana tym bardziej, że już wcześniej występowała. Przyzwyczaiłem się do tego a szczególnie żona, której to najbardziej przeszkadza a poprzednio była przeciwniczką tych głośników, ale tak to z kobietami bywa a w szczególności z różnymi nowościami. Przy okazji dodam, że mój TV nie ma Androida tylko LGOS.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9510
  • 39151
  • 328

@Janwoj111napisał(-a)

Na 4 stronie pisałem

...

Niestety(?) paginacja zależy od indywidualnych ustawień tego kto czyta, więc taka referencja niewiele mówi. Lepiej zacytować fragment postu (nawet swojego). Wystarczy ten istotny fragment, nie ma oczywiście sensu cytować całego. Tak niestety silnik forum działa.