4K Multi - przy nie wciśnięciu jakiegokolwiek przycisku po około 2 godzinach dekoder się wyłącza

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 43
  • 111
  • 0

4K Multi - przy nie wciśnięciu jakiegokolwiek przycisku po około 2 godzinach dekoder się wyłącza

Tak a propo dekoderów mam ten najnowszy czyli chyba 4K Multi i non stop wyłaczał sie po 2 godzinach ( bo trzeba na pilocie cokolwiek przycisnąć, żeby się nie wyłączył) co jest problemem bo moja chora Mama sobie z tym nie poradzi, rozmawialem z konsultantem i mówił, że zgłosi temat bo ludzie się na to żalą. I nie wiem czy obydwaj nie znaleźlizmy tej opcji czy w miedzyczasie była aktualizacja softu bo wreszcie znalezłem opcję "nigdy" i wreszcie się nie wylacza.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22142
  • 65895
  • 880

@kamet68 takie są wymogi prawne, więc obecnie nowo zakupione dekodery domyślnie są ustawione na wyłączanie się po dwóch godzinach. Powinna być opcja na wydłużenie czasu, albo na ustawienie, aby nigdy się nie wyłączał.