- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi
@Janwoj111 Normalne. Po włącznie dekodera na ekranie TV pojawia się tzw. ekran startowy, na którym można wybrać wiele funkcji. Można wybrać kanał, przejść do ustawień, wybrać jakiś program który już był emitowany i inne działania. Po włączeniu na ekranie startowym widoczny jest podświetlony ostatnio oglądany kanał, który można kliknąć lub wyszukać inny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy po aktualizacji dekodera 4K Multi
@Janwoj111napisał(-a)@Matt11 Nie wiem, czy to normalne, że po pokazaniu się okienka, że brak sygnału i potwiedzeniu OK pojawia się takie okno jak w załączniku, czyli trochę reklamy programowej i małe okienka z dotychczas oglądanymi programami a dopiero po potwierdzeniu tego właściwego pojawia się już pełny ekran z tym wybranym. Czy tak musi być, czy tę drogę wyboru można skrócić, aby ten ostatnio oglądany od razu pojawił na całym ekranie. Tak zresztą jest w dekoderze Stream. Może multicast-y tak mają, jak opisywałeś wcześniej w stosunku do unicast-ów.
...
To jest identycznie w każdym dekoderze androidowym - tak wygląda strona startowa aplikacji Orange TV. Czy można tego uniknąć? Niekoniecznie uniknąć, ale gdzieś tu opisałem obejście problemu przy pomocy automatyki zewnętrznej w stosunku do dekodera. One eksponują w sieci takiego "wirtualnego pilota" i na nim można wirtualnie "kliknąć" zamiast na prawdziwym pilocie. Natomiast Orange odmawia uproszczenia tego programowo, więc szansy na skrócenie w tym sensie nie widzę.
To nie ma nic wspólnego ze sposobem dostarczania sygnału, to jest tylko kwestia oprogramowania dekoderów.
Na pocieszenie napiszę, że dekodery ICU100 i IWU200 (te nie-androidowe na sygnale multicast) mają znacznie bardziej pokręcony ekran startowy. Tamten ekran wprowadza moich domowników w stupor (a mnie niezmiennie od lat irytuje): nie za bardzo wiadomo jak na niego zareagować, taki jest przeładowany. Na androidowych dekoderach jest lepiej.
- « Poprzedni
- Następny »