Problem z działaniem TV

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 10
  • 0

Problem z działaniem TV

A ja mam taki problem jak leci na przykład jakiś program to wyświetla mi się tło z jakimś filmem jak to wyłączyć

-----------------------

Wpis wyodrębniony z tego tematu

Mikołaj 

5 ODPOW. 5

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2597
  • 10091
  • 38

TV Orange bez dekodera

bo to z VHS puszczają, z nagrań na kasowanych kasetach

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8805
  • 35745
  • 298

Problem z działaniem TV

Żeby nie wyświetlało się nic w tle trzeba wcisnąć OK na pilocie.

Tak zgaduję na podstawie wskazań mojej kryształowej kuli. Ale ona ostatnio szwankowała, dopiero co z serwisu odebrałem i może jeszcze nie być w pełni funkcjonalna. Gdybyś napisał nieco więcej o problemie to by może dało się tę moją kryształową kulę lepiej skalibrować. Byłbym wdzięczny, gdybyś się zdecydował, bo bardzo mi zależy żeby ją przywrócić do pełnej sprawności.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15691
  • 64656
  • 827

Problem z działaniem TV

@slawek26 najlepiej zrobić zdjęcie i tu zamieścić.. żebyśmy widzieli o co dokładnie chodzi. 

Brak danych, jaką usługa, jaki dekoder i jaki TV 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33124
  • 40768
  • 1403

Problem z działaniem TV

Podejrzewam, że chodzi o reklamy VOD. Chyba tego nie można wyłączyć, ale średnio wiem.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3019
  • 12454
  • 126

Problem z działaniem TV

Cześć @slawek26 

Na jakim dekoderze i technologii SAT czy IPTV pojawia się ten problem? Czy próbowałeś z menu infolinii zresetować dekoder do ustawień fabrycznych? Aby zresetować dekoder jeśli chodzi o dekodery IWU 200 czy ICU 100 klikasz na pilocie przyciski niebieski-zółty-niebieski (D-C-D) i wchodzisz do menu infolinii, później odnajdujesz kafelek Zresetuj ustawienia, klikasz OK, dekoder zresetuje się i postępujesz zgodnie z zaleceniami na ekranie 🙂

Jesli chodzi o dekodery 4K Multi oraz 4K Stream, które są oparte na Androidzie to w czasie oglądania programu mogą pojawiać się w tle reklamy/filmy. Niestety nie da się tego wyłaczyć niestety 🙂

Znalazłem podobny problem, który był na forum NO Orange TV wylogowanie/reklama https://nasz.orange.pl/t5/Telewizja/Orange-TV-wylogowanie-reklama/td-p/433184 

Daj znać czy reset ustawień dekodera pomógł? 🙂

Pozdrawiam 🙂