- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Specyfikacja ICU 100 informuje, że dekoder posiada 8GB pamięci EMMC. Zastanawia mnie do czego jest wykorzystywana. Może jako bufor przy nagrywaniu na dysk zewnętrzny...
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dawid_ParisJuż spieszę wyjaśnić...Jak donosi mój osobisty guru od sprzętu te 8GB pamięci Flash służy tylko i wyłącznie do zapisywania programu, który zapauzujemy. Naciskając pauzę wymuszamy zapis programu, który oglądaliśmy do tej pory na właśnie tej pamięci. Jeśli wracamy do oglądania w czasie krótszym niż ten pozwalający nam zapisywać cały program do obecnej chwili odpauzowania, to odtwarzany jest z tego właśnie miejsca. Jednocześnie nadgrywa się to, co leci w danej chwili i dlatego możemy obejrzeć nasz program do końca z poślizgiem wynikającym z czasu trwania naszej pauzy. Sprytne i konkretne wyjaśnienie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamięć EEMC
@Dawid_Paris jest to pamięć wewnętrzna dekodera w postaci chipu montowanego bezpośrednio na płytce drukowanej. Jest tańsza od dysku SSD i ma inną konstrukcję. Raczej podejrzewam, że pełni funkcję pamięci dekodera, niż bufor, ale może pełnić tą funkcję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamięć EEMC
@ketrasaArtur Wiem czym jest pamięć EMMC. Piszesz o pamięci dekodera. Nie służy za RAM, ponieważ tej pamięci posiada 2GB. Natomiast jeżeli służy jako magazyn dla kodeków AV, systemu DRM itd., to jest jej chyba lekko sporo...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamięć EEMC
@Dawid_Paris jest to rodzaj pamięci flash i wykorzystywana jest do przechowywania np. oprogramowania dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamięć EEMC
@slav72 Piszesz, że kompletne oprogramowanie ICU100 wraz z przestrzenia do aktualizacji oprogramowania może ważyć do 8GB...?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamięć EEMC
@Dawid_Paris na pewno tyle nie waży, musi być przecież jakiś zapas pamięci (mniej więcej połowa).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamięć EEMC
@slav72 Oczywiście, że musi być zabezpieczona przestrzeń na potencjalne zmiany w oprogramowaniu a także jego aktualizację. Wysłałem zapytanie do działu technicznego Orange jako firmy brandującej ICU100 dotyczące tej pamięci. Może posiadają wiedzę satysfakcjonującą użytkowników jej łaknących.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pamięć EEMC
@Dawid_Paris jak uzyskasz odpowiedź od techników na to pytanie nie zapomnij się z nami podzielić informacjami, też jestem ciekaw co oznajmią na ten temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dawid_ParisJuż spieszę wyjaśnić...Jak donosi mój osobisty guru od sprzętu te 8GB pamięci Flash służy tylko i wyłącznie do zapisywania programu, który zapauzujemy. Naciskając pauzę wymuszamy zapis programu, który oglądaliśmy do tej pory na właśnie tej pamięci. Jeśli wracamy do oglądania w czasie krótszym niż ten pozwalający nam zapisywać cały program do obecnej chwili odpauzowania, to odtwarzany jest z tego właśnie miejsca. Jednocześnie nadgrywa się to, co leci w danej chwili i dlatego możemy obejrzeć nasz program do końca z poślizgiem wynikającym z czasu trwania naszej pauzy. Sprytne i konkretne wyjaśnienie...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
- Następny »