- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
złośliwy komunikat na telefonie którego nie można się pozbyć reklamujący usługę orange
Na telefonie mojej mamy wyświetla się następujący komunikat.
Zwieksz ochone swojego PESEL przed skutkami wyludzen. Wlacz 1 mc 0zl, potem 9,99zl/mc. Reg.orange.pl/zabezpieczpesel
Nie da się go w żaden sposób wyłączyć. Naciśnięcie przycisku Anuluj powoduje ponowne wyświetlenie komunikatu natychmiast. Pomaga ale tylko chwilowo zrestartowanie telefonu. Jak się tego pozbyć ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
złośliwy komunikat na telefonie którego nie można się pozbyć reklamujący usługę orange
@SebastianT może ten komunikat został omyłkowo zapisany w karcie pamięci, w pamięci telefonu lub na karcie sim, spróbuj tam go odszukać, przenieść do kosza i usunąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie słyszałem o tym że te komunikaty się gdzieś zapisują. Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak one się nazywają żeby to sprawdzić pewnie mają jakąś nazwę własną reprezentowaną 3literowym skrótem, ale jej nie znam.
Gdzie należy sprawdzić czy taki komunikat się gdzieś nie zapisał ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SebastianTSprawdź czy w SMS-ach nie ma podobnego w treści, wyczyść telefon (np w Xiaomi są specjalne programy czyszczące 'śmieci" w aparacie- Sprzątacz- w sofcie producenta)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SebastianT chodziło mi o to że może ktoś (mama) omyłkowo zapisała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SebastianT to jest reklama w firmie SMS-a klasy zero. Już problem z samym dostarczaniem SMS-ów w ten sposób był poruszany na NO. Zakładam, że kolejny raz było klikane na anuluj i SMS dalej się pojawia. Rozumiem, że OK nie było klikanie?
Może trzeba kliknąć OK, co oznacza włączenie usługi, a następnie trzeba zadzwonić na infolinię lub napisać na czacie aby ją wyłączyć. Tylko dziś może być problem, bo jest awaria ogólna systemów Orange. Co najwyżej można tylko z MAX-em porozmawiać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur osobiście bym nie klikał w "ok" tylko na czacie zgłosił problem i tyle.
Ps.
Według mnie to jest chore że tej wiadomości nie idzie usunąć jak każdego innego smsa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SebastianT A co się dzieje gdy klikniemy w przycisk wstecz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Temat jest niestety dość znany. Zobacz np. ten wątek:
Pewnego rozwiązania brak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SebastianTnapisał(-a)Nie słyszałem o tym że te komunikaty się gdzieś zapisują. Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak one się nazywają żeby to sprawdzić pewnie mają jakąś nazwę własną reprezentowaną 3literowym skrótem, ale jej nie znam.
Gdzie należy sprawdzić czy taki komunikat się gdzieś nie zapisał ?
Pewnie na karcie sim, ale tego tam nie wykasujesz, proponował bym reset telefonu do fabrycznych ustawień, może być że telefon też to zapisał.