- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
Jak w ofercie na abonament włączyć roaming krajowy ponieważ z bts'a orange mam strasznie słaby zasięg w swojej okolicy za to plus działa na lte?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
Orange nie świadczy usługi roamingu krajowego. Możesz korzystać tylko z jego nadajników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
Aj, to szkoda bo właśnie przeszedłem do orange i niespodzianka
A jest jakiś sposób aby zasięg poprawić lub ewentualnie zgłosić prośbę o budowę bts'a w mojej okolicy
Swoją drogą to dziwne bo jadąc niecały kilometr dalej zasięg już jest dużo lepszy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
@karmelovvy Obecnie tylko Play działa na roamingu krajowym. Co do budowy BTS-a i słabego zasięgu możesz zrobić zgłoszenie na infolinii i/lub czacie. Tu masz link z podpowiedzami jak zgłaszać budowę nadajnika:
Co do poprawy działania usług, to jak masz dobry internet, to możesz skorzystać z WiFi Calling. Montaż jakichkolwiek wzmacniaczy sygnału jest nielegalny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
@karmelovvy po pierwsze sprawdź SpeedTest internetu stacjonarnego i tak jak @ketrasaArtur podpowiedział skorzystaj z jego pomocy.
Wcześniej nie doczytałem, że masz Lova.
Za pomocą apki pomocniczej NetMonster sprawdź najbliższego BTS-a i odbior w każdym miejscu domu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
@agat13napisał(-a)@karmelovvy po pierwsze sprawdź SpeedTest internetu stacjonarnego i tak jak @ketrasaArtur podpowiedział skorzystaj z jego pomocy.
Wcześniej nie doczytałem, że masz Lova.
Za pomocą apki pomocniczej NetMonster sprawdź najbliższego BTS-a i odbior w każdym miejscu domu.
Speed test słaby
Ten pierwszy to orange tylko że na routerze 3g
Inne to CP 4g lte
Chciałem skonfigurować mój router z CP do działania z Orange ale się nie da bo modem z kartą który trzeba do niego podłączyć ma ustawione apn na internet.cp i nie można tego zmienić a co za tym idzie internet nie działa a konsultantka powiedziała że będzie działało na tym routerze co mam z CP więc wygrzebałem z szafy stary router 3g i jego używam
ss z routera 3g i 4g
Ss z danych komórkowych galaxy s10 (pada deszcz)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
Plus ma tu dobry zasięg nie wiedziałem że będą problemy z Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
@karmelovvy podaj nazwy i symbole routerów. Spr zawsze czy mają agregację pasma i wyjścia na anteny zewnętrzne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Roaming krajowy
@karmelovvy zawsze przed podpisaniem umowy u danego operatora, można sprawdzić zasięg samodzielnie. Kupisz starter danego operatora lub nawet wszystkich i warto sprawdzić i testować. Starter, to cena 5 PLN, najczęściej ważny 14-30 dni j często jest pakiet GB. Mniej więcej Orange i T-Mobile mają podobny zasięg. Play jak nie ma swojego nadajnika, to bazuje na roamingu krajowym. Wirtualni operatorzy działają głównie na nadajnikach Plus-a.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »