- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktywacja zdezaktywowanego (bardzo niedawno) numeru
3 miesiące temu złożyłem dyspozycję odłączenia telefonu. Przez te trzy miesiące zapomniałem w jakim konkretnie dniu lipca ma się to stać, i stało się to dzisiaj. Nie dostałem żadnego powiadomienia w stylu "Za 3 dni / Jutro czy choćby już nawet dzisiaj odłączymy Ci telefon". Wyłączyli znienacka. Numer przestał być aktywny. U innych operatorów, z tego co wyczytałem w necie, da się taki numer przywrócić, jeżeli działa się szybko. A jak to wygląda w Orange'u?
I druga sprawa z tym związana: wie ktoś jak takie rzeczy są uregulowane prawnie? Bo moim zdaniem gdy się chce komuś wyłączyć prąd/internet/wodę czy jak tutaj telefon, to powinno się mieć OBOWIĄZEK powiadamiania. Wyłączanie takich rzeczy znienacka powinno być zabronione. Z oczywistych względów. Zależy mi na tym, by mi ten numer przywrócono, więc chciałbym mieć solidną podstawę prawną zabezpieczającą przed zignorowaniem mojej prośby o przywrócenie dezaktywowanego mi dzisiaj numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@admn5555 w Orange tak samo jak u innych operatorów jest możliwość ponownej aktywacji wyłączonego numeru, trzeba zgłosić tą chęć na infolinii (BOK) skoro minął tak krótki czas od wyłączenia nie powinno być problemów. Druga sprawa podczas składania dyspozycji wyłączenia na pewno dostałeś info o dacie dezaktyawcji numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@admn5555 najszybciej załatwisz to w telepunkcie... Za darmo i z konkretną osobą... Warto, bo od razu odpowiedź i potwierdzenie przyjęcia zalecenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@admn5555 podpytam, udało się aktywować ten numer bez problemów ?