Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z odzyskaniem kaucji

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 22
  • 0

Po co tacy pracownicy? Kłamią doradcy jak się tylko da. Ale dobrze w takim razie będę dążyć do tego żeby umowa została rozwiązana z winy Orange a jak będzie trzeba to sprawa musi iść do sądu

W takim razie nie Orange a obsługa poniesie konsekwencje za oszustwo, sprawa nie zostanie tak zamieciona pod dywan, jutro się wybieram do adwokata, gdzieś mam pieniążki z kaucji a jedynie chodzi mi o oszustwo Orange! Pozdrawiam życzę miłego dnia.

*Scaliłem wpisy i edytowałem treść - moderator Wojciech.

• 12
  • 22
  • 0

Witam, czy jest sens iść do adwokata i założyć sprawę w sądzie? Czuje się oszukany przez pracowników Orange kilku krotnie. przy podpisywaniu umowy zostałem okłamany i kilka razy przez doradców, oczywiście zapisy rozmów z czatów posiadam a teraz bronią się tym ze zapis w umowie jest inny, i to co mi pisali jest nie ważne bo pracownicy nie mają takiej wiedzy i nie są kompetentni do odpowiadania… 

*Scaliłem temat z istniejącym wątkiem - moderator Wojciech.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14215
  • 58434
  • 706

@Mateusz00 

Ja bym napisał pismo reklamacyjne listem poleconym na adres korespondencji 

Orange Polska S.A.

ul. Jagiellońska 34,

96-100 Skierniewice

Dokładnie opisz cała sprawę zamówienia usług . Im więcej podasz szczegółów, tym lepiej. Załącz screeny rozmów na czacie i zażądaj dotrzymania oferty handlowej. Pisz reklamację z prośbą o wyjaśnienie szczegółów oferty i tego, co w jej wyniku otrzymałeś. Prosto, konkretnie i rzeczowo. Bez inwektyw...

W ofercie są "ukryte" opłaty z cyklu "bonus 5 zł za logowanie do aplikacji i zgody marketingowe". Opłata za domek jednorodzinny itp. Klient powinien jednak być o tym informowany. Tłumaczenia, że pracownicy sprzedający nie sa upoważnieni, czy nie mają wiedzy są na poziomie przedszkola...Otrzymałeś ofertę, więc trzeba słowa dotrzymać i tyle.

Wierz mi, jeśli masz dowód, a coś zostało inaczej przedstawione niż masz to zapisane, załatwisz sprawę.

Poznasz stanowisko oficjalne, będziesz miał to na piśmie, a do adwokata zawsze zdążysz pójść...

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2697
  • 11118
  • 108

Uszustwa pracowników orange

@Mateusz00  dokładnie zrób tak jak pisze @agat13  opisz dokładnie całą sytuację jaka cię spotkała i wyśli listem poleconym na podany adres. Z mojego doświadczenia wiem ze jak masz dowody to na 100% załatwisz sprawę na Twoja korzyść 🙂

• 12
  • 22
  • 0

Okej, tak zrobię, poczekam aż mi troszkę przejdzie złość i napiszę tak jak mówisz, mi naprawdę nie chodzi o kaucje bo nawet może być za kilka miesięcy ale o sam fakt jak działają, jestem przekonany ze specjalnie zostałem wprowadzony w błędy, jeszcze raz dziękuje za poświęcenie chwili czasu i odpowiedz. Miłego dnia życzę 😇

Jeszcze raz dziękuje wam za odpowiedzi bo w Orange jedynie jaką usłyszałem to: nie pomożemy ale może chce pan telefon na abonament i proszę o 5 gwiazdek

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2697
  • 11118
  • 108

Większa zasługa jest @agat13 podziękuj niemu. Ja jestem dopiero początkujący taki świeżak A co do reklamacji to tutaj masz co powinno się zawrzeć : Reklamacja powinna zawierać:
1) Państwa imię, nazwisko i adres zamieszkania albo nazwę i adres siedziby firmy,
2) przedmiot reklamacji i okres, jakiego ona dotyczy,
3) okoliczności uzasadniające reklamację,
4) numer telefonu, którego dotyczy reklamacja, numer ewidencyjny z rachunku lub adres miejsca świadczenia Usługi,
5) datę zawarcia Umowy i określony w niej termin rozpoczęcia świadczenia Usług (w przypadku reklamacji dotyczącej niedotrzymania terminu rozpoczęcia świadczenia Usług),
6) wysokość żądanego przez Państwa odszkodowania lub innej należności – w przypadku takiego żądania,
7) numer konta bankowego lub adres właściwy do wypłaty albo wniosek o zaliczenie odszkodowania lub innej należności na poczet przyszłych opłat – w przypadku żądania ich przyznania, Państwa podpis – w przypadku reklamacji składanej pisemnie.

Miłego dnia

Pozdrawiam 🙂

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

@Mateusz00 rozumiem Twoje zdenerwowanie. Dostałeś błędne informacje odnośnie tego zwrotu. Właśnie jakiś czas temu to się zmieniło, że nie po roku płacenia rat jak kiedyś ale jak się skończy umowa terminowa.

Oczywiście można reklamować. Ale ja osobiście nie widzę sensu szarpania się w sądzie. Jak dla mnie szkoda mojego czasu i energii. 

• 12
  • 22
  • 0

Ale co mnie interesuje czy się coś zmieniło jakiś czas temu? Moja praca tez się jakiś czas zmieniła Orange to interesuje i mi darują raty? Sensu nie wiszę w twoim komentarzu który nie wnosi nic, a jak ciebie oszukują, kłamią i to normalne dla ciebie to gratuluje życia. Głupszego komentarza dać nie mogłaś chyba 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 456
  • 3918
  • 20

@Mateusz00 Ja odnosiłam się do tego jak wygląda sytuacja że zwrotem kaucji. To po prostu stwierdzenie faktu.  Oraz do Twojego pytania czy jest sens iść z tym na drogę prawną. I tyle. Nie wiem gdzie wyczytałeś, że mnie oszukują oraz kłamią i uważam to za normalne. To już Twoja nadinterpretacja.  

• 12
  • 22
  • 0

Odebrałem to jako lekki atak w moją stronę. Umowa jest nie ważna skoro pracownik wmówił mi i zapewnił coś innego. Umowa będzie rozwiązana z winy Orange. A to co piszesz ze coś się zmieniło ostatnio… bezsens trochę co mnie to interesuje czy się coś zmieniło? Zresztą pomoc jaką oczekiwał już dostałem. Pismo będzie szło bo tego tak nie zostanie. Pracownicy Orange albo wmawiają kłamstwa żeby tylko zbyć klienta i mieć spokój na kawę albo Orange im każe tak kłamać opcje są dwie 🙂 piszesz ze szkoda czasu i nerwów na sąd rozumiem ze jesteś oszukiwana często i to lubisz, ja nie 😉 a tym bardziej przez takich oszustów 

Twoja odpowiedz jest do niczego sorki 😄