- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam chciałbym zapytać jak to jest że mimo posiadania 5gb internetu w roamingu Orange nalicza opłatę 82zł za 1,8mb ? Wracałem z Szwecji promem widząc HEL po swojej prawej stronie wpływając do zatoki włączyłem telefon. Dziś dostaje fakturę i do zapłaty j/w. Gdyby to było połączenie miedzynarodowe/satelitarne jestem w stanie to przeżyć ale na fakturze jest opisane że sieć = standard i że to roaming a nie międzynarodowe. Czy to błąd, taka polityka firmy czy jak?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Cani składaj więc reklamację, powołaj się na brak informacji SMS-em o zalogowaniu do sieci roamingowej. Za każdym razem jak jest kraju roamingowego, przychodzi SMS z informacją, tu go nie dostałeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za roaming mimo posiadania pakietu
@Cani Prawdopodobnie jednak miałeś połączenie przez satelitę... a ten transfer nie mieści się w żadnej z taryf "lądowych", nie jest świadczony przez operatorów naziemnych, którzy w ramach wzajemności świadczą swoim klientom usługi rozliczane w ramach roamingu. Może jest to jaśniej przedstawione w szczegółowym zestawieniu połączeń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W pobranej fakturze dopiero jest wzmianka "06:33 ̝ GSM-On-the-Ships, Telenor Maritime 1900 67,04 82,46 82,46"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na to trzeba uważać… W zeszłym roku płynąłem z rodziną promem na Korsykę - i też był taki kawałek morza, gdzie "normalne" sieci z lądu już nie łapały i włączyła się jakaś tego typu atrakcja (nie jestem abonentem komórkowym Orange, mam innego operatora, ale to bez różnicy). Operator (zmieniony) powinien się wyświetlać na pasku powiadomień…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak widać promy mają swoją siec która jest poza UE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
no to masz odpowiedź... Google daje też ciekawe wyniki na zapytanie telenor maritime ceny
Jak piszą koledzy, nie można zdawać się na przekonanie, że już jest się blisko lądu, tylko trzeba sprawdzać jaki operator wyświetla się na telefonie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
na 100% miałem tryb samolotowy , włączyłem na chwilę telefon by właśnie sprawdzić jaką sieć łapie. No trudno dzięki za informację. Nie pozostaje nic innego jak zapłacić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oby lekcja nie poszła na marne. Tryb samolotowy wyłącza wszystko... w smartfonie oprócz połączeń jest jeszcze opcja włączania/wyłączania transferu... Sądzę, że jeślibyś miał transfer przez kartę wyłączony, to opłata by się nie pojawiła, a tak, któraś z aplikacji szukała połączenia z internetem, stąd ten transfer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko tam jest napisane (cytuję):
"Jeśli Twój telefon połączy się z siecią Telenor Maritime, otrzymasz SMS z informacją, że jesteś teraz w sieci Telenor Maritime (…)"
A Autor tego wątku zdaje się takiego ostrzeżenia nie otrzymał. Ja w ubiegłym roku także.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trzeba powołać się na decyzję prezesa Orange sprzed wielu lat który w ramach decyzji biznesowej raz w historii pozwala anulować opłaty za internet. U konkurencji jest podobnie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »