- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Mam internet domowy światłowód 300/50 oraz telefon internetowy plus router fun box 6. Mam też rabaty za zgodę marketingową oraz e-fakturę. Odnowiłem umowę na następny okres dwóch lat i doszedł mi " Abonament za dopłata za internet dostarczany na sieci innego dostawcy ". Akurat mam świadczoną usługę na sieci orange. Czy ktoś się orientuje o co tu chodzi oprócz opłaty 4,99 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@witek1358 potwierdzam, że instalacja na sieci wybudowanej przez Światłowód Inwestycje jako dostawca hurtowy jest traktowana jako na sieci innego dostawcy. Tylko sieć dawniej wykonana , czy obecnie rozbudowana bezpośrednio przez inwestycje Orange i nie przekazana w zarządzanie SI jest traktowana jak własną Orange
Tak to niestety działa
SI nie ma własnych usług, tylko wykonuje sieć dla Orange lub innych dostawców internetu i ja dzierżawi i konserwuje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet domowy
@witek1358 jesteś pewny, że do budynku wchodzi Orange, a nie inna sieć z której korzysta Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet domowy
IMHO zupełnie niepotrzebnie przedłużałeś umowę, bez tego kroku z twojej strony dodatkowa opłata by się nie pojawiła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet domowy
@witek1358 a nie jest to dopłata za umowę bezterminową? Jesteś pewien, że Orange w międzyczasie nie sprzedał sieci?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet domowy
Umowę mam na dwa lata a nie bezterminową i sieć jest firmy orange. Chyba że została sprzedana albo wydzielona jako córka to tego nie wiem. Pani z salonu powiedziała mi że w poprzedniej umowie też była ta opłata tylko nie uwidoczniona na rachunku a teraz jest a na pytanie o sieć to powiedziała że ich czyli orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet domowy
@witek1358 "opłata była ale nie uwidoczniona". Pani z salonu dziwne rzeczy mówi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet domowy
@witek1358napisał(-a)Umowę mam na dwa lata a nie bezterminową i sieć jest firmy orange. Chyba że została sprzedana albo wydzielona jako córka to tego nie wiem. Pani z salonu powiedziała mi że w poprzedniej umowie też była ta opłata tylko nie uwidoczniona na rachunku a teraz jest a na pytanie o sieć to powiedziała że ich czyli orange.
"Pani z salonu" bredzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odnowiłem umowę i doszła opłata za internet na sieci innego dostawcy, a usługi są na sieci Orange
Nie mogę brać odpowiedzialności za panią z salonu. Przekazuję to co usłyszałem.
- « Poprzedni
- Następny »